Οι αυξήσειις στα , έχουν δημιουργήσει προβλήματα στους ιδιοκτήτες , καθώς έχει εξανεμίσει κάθε περιθώριο κέρδους.

Στο πλαίσιο των νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε την οικονομική ενίσχυση 200 ευρώ των επαγγελματιών ταξί για να ανταπεξέλθουν στο αυξημένο κόστος καυσίμων.

Συγκεκριμένα, κατά τον μήνα Απρίλιο αποζημίωση ειδικού σκοπού στις υπηρεσίες ταξί (ΚΑΔ 49.32 και ΚΑΔ 52.21.29.01) ύψους 200 ευρώ, ώστε να καλυφθεί το αυξημένο κόστος καυσίμου Μαρτίου και Απριλίου. Αφορά 28.600 εκμεταλλευτές και οδηγούς ταξί με κόστος 5,7 εκατ. ευρώ.

«Είναι ένα σημαντικό βοήθημα πάνω στην κρίση τα 200 ευρώ, αλλά δεν είναι η λύση του προβλήματος. Αν μας συμπεριλάβει και σε μείωση στο φόρο κατανάλωσης για όλα τα δημοσίας χρήσεως, 15 λεπτά, τότε θα ισορροπήσει η κατάσταση» σημείωσε στην «Ημερησία», ο πρόεδρος του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), κ.Βασίλης Μαραγκάκης.

Ζήτημα με τη μεταφορά μαθητών με ταξί

Ένα σημαντικό ζήτημα αφορά αυτούς που έχουν αναλάβει την μεταφορά των μαθητών στα σχολεία τους, οι οποίοι ζητούν αναπροσαρμογή του κομίστρου, καθώς οι τεράστιες ανατιμήσεις στο πετρέλαιο κίνησης, δεν έχουν αφήσει κανένα περιθώριο κέρδους.

Όταν τα ταξί έδωσαν τον περασμένο Αύγουστο τις προσφορές τους, στο πλαίσιο της προκήρυξης του διαγωνισμού, η τιμή του ντίζελ κίνησης βρισκόταν στο 1,30 ευρώ. Σήμερα, που η τιμή του καυσίμου έχει εκτιναχθεί στα επίπεδα των 2 ευρώ το λίτρο και η μεταφορά των μαθητών έχει γίνει οικονομικά ασύμφορο για τους αυτοκινητιστές, οι οποίοι ζητούν από το υπουργείο Εσωτερικών αναπροσαρμογή του προϋπολογισμού του προγράμματος και του κομίστρου, που χρεώνεται ανά χιλιόμετρο διαδρομής.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ