Τα Εναπομείναντα κενά Π.Ε. στη Γ. Αθήνας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔24/01/2016 - 12:38 | Author: Newsroom Ipaidia

του αιρετού Γιώργου Χρόνη

ΚΕΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗ Γ΄ ΑΘΗΝΑΣ( όπως μας τα έδωσε η Διεύθυνση ):

Γενική Αγωγή:

Πέντε Π.Ε. 70( 5ο Αγίων Αναργύρων, 5ο Ιλίου, 5ο Αγίας Βαρβάρας, 15ο Περιστερίου, 5ο Αιγάλεω )

Τρία Π.Ε.

60( 4ο Ιλίου, 3ο Χαϊδαρίου, 5ο Αιγάλεω )

13 Π.Ε. 11( 1ο Αγίας Βαρβάρας, 2ο-4ο-8ο Χαϊδαρίου, 21ο-40ο-41ο– Περιστερίου, 1ο-9ο-14ο-15ο-Νεστόρειο-25ο Ιλίου )

Δύο Π.Ε 16( 12ο Αιγάλεω, 7ο Ιλίου )

Επίσης δε λειτουργούν καθόλου τα παρακάτω ολοήμερα:

2ο-6ο-9ο-12ο-25ο Ιλίου

8ο Πετρούπολης

Ειδική Αγωγή:

Δύο Π.Ε. 70 ( ειδικό Ιλίου )

Πέντε τμήματα ένταξης σε δημοτικά( 7ο-8ο Καματερού, 8ο Αγίας Βαρβάρας, 18ο Περιστερίου, 25ο Ιλίου )

Δύο τμήματα ένταξης σε νηπιαγωγεία( 3ο Καματερού, 25ο Ιλίου )

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Νο 37

του αιρετού Γιώργου Χρόνη

εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο της

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ-

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΥΣΠΕ ΚΑΙ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥ ΠΥΣΠΕ Γ΄ ΑΘΗΝΑΣ, ΚΕΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΥΣΠΕ Γ΄ ΑΘΗΝΑΣ:

Την Παρασκευή 22-1-2016 συνεδρίασε το ΠΥΣΠΕ Γ΄ Αθήνας όπου συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

Χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή και χωρίς αμοιβή σε εκπαιδευτικούς: Αφορούσε 4 εκπαιδευτικούς που υπέβαλαν 5 συνολικά αιτήσεις. Αναλυτικά:

Ένας Π.Ε. 70 από 13ο Ιλίου, με αμοιβή

Ένας Π.Ε. 20 από 14ο Χαϊδαρίου( 2 αιτήσεις ), με αμοιβή

Δύο Π.Ε. 16.01 από 20ο Αιγάλεω και 6ο Αγίας Βαρβάρας, χωρίς αμοιβή

Εγκρίθηκαν όλες.

Αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακών τίτλων: Αφορούσε 6 εκπαιδευτικούς. Αναλυτικά:

Πέντε Π.Ε. 70 από 7ο Καματερού, 11ο Αγίων Αναργύρων, ( Νεστόρειο, 11ο, 15ο ) Ιλίου

Ένας Π.Ε. 20 από 11ο Ιλίου.

Εγκρίθηκαν και οι έξι.

Παράταση απόσπασης εκπαιδευτικών εντός ΠΥΣΠΕ μετά την παρέλευση διμήνου: Αφορούσε 2 εκπαιδευτικούς Π.Ε. 70 και Π.Ε 60 που είχαν αποσπαστεί στο 7ο Καματερού και στο 38οΠεριστερίου αντίστοιχα. Εγκρίθηκαν και οι δύο.

Απόσπαση εκπαιδευτικού εντός ΠΥΣΠΕ: Αφορούσε εκπαιδευτικό Π.Ε. 70 από το 10οΧαϊδαρίου που ζητούσε να αποσπαστεί στο 3ο Αιγάλεω. Εγκρίθηκε.

Τοποθέτηση εκπαιδευτικού μετά από λήξη άδειας ανατροφής: Αφορούσε εκπαιδευτικό Π.Ε 19 από διάθεση( από μετάταξη ) που ζητούσε να τοποθετηθεί στο 12ο Περιστερίου. Εγκρίθηκε.

Τοποθέτηση Αναπληρωτών Διευθυντών και Αναπληρωτών Υποδιευθυντών : Αφορούσε το 13ο Ιλίου Αναλυτικά:

Ορίστηκε ως Αναπληρώτρια Διευθύντρια η Υποδιευθύντρια της σχολικής μονάδας.

Ως Αναπληρώτρια Υποδιευθύντρια τοποθετήθηκε εκπαιδευτικός Π.Ε. 70 που είχε από τους 2 υποψήφιους με βαθμό Β στη σχολική μονάδα τα περισσότερα χρόνια υπηρεσίας στη σχολική μονάδα, καθώς και θέση θητείας στην ίδια σχολική μονάδα.

Εμείς δεν πήραμε μέρος στην παραπάνω διαδικασία, καθώς είναι γνωστή η θέση των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ να μη συμμετέχουμε σε διαδικασίες επιλογής στελεχών εκπαίδευσης που απαιτούν αξιολόγηση εκπαιδευτικών, παρά μόνο στην περίπτωση που υπάρχουν καταγγελίες συλλογικών οργάνων για υποψήφιους με αυταρχική και αντισυναδελφική συμπεριφορά, οπότε και θα βαθμολογούμε αρνητικά.

Ένσταση εκπαιδευτικού για συμπλήρωση ωραρίου: Αφορούσε εκπαιδευτικό Π.Ε. 16.01 από το 9ο Πετρούπολης που μετακινήθηκε με απόφαση του συμβουλίου στο 10ο Πετρούπολης για συμπλήρωση ωραρίου( 5 ώρες ). Ο συνάδελφος δηλώνει ότι κακώς μετακινήθηκε, καθώς δεν είναι ο τελευταίος τοποθετηθείς στη σχολική μονάδα και ότι μπορούν να μετακινηθούν και άλλοι εκπαιδευτικοί, αντί για αυτόν, με διαφορετικό αντικείμενο διδασκαλίας. Το συμβούλιο δεν αποφάσισε, καθώς υπέβαλε ερώτημα στη Διεύθυνση του σχολείου, αν ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός είναι ο μοναδικός που μπορεί να μετακινηθεί σε σχέση με τις ώρες που πλεονάζουν. Εμείς επαναλάβαμε τη θέση μας να μην υπάρξει καμιά μετακίνηση εκπαιδευτικού και οι ώρες που πλεονάζουν να διατεθούν για ενισχυτική διδασκαλία όπως έχει προτείνει και αποφασίσει ο σύλλογος διδασκόντων. Δεν έγινε δεκτό, καθώς το συμβούλιο στέκεται στην υπουργική απόφαση να μη γίνεται ενισχυτική διδασκαλία αν υπάρχουν κενά σε όμορες σχολικές μονάδες.

Ένσταση εκπαιδευτικού για την τοποθέτηση Υποδιευθυντή: Αφορούσε το 5ο Πετρούπολης. Ο συνάδελφος Π.Ε. 70 δηλώνει ότι έπρεπε να γίνει αυτός υποδιευθυντής, καθώς είχε οργανική θέση στο σχολείο και είχε και τα περισσότερα χρόνια υπηρεσίας. Επίσης ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος που είχε θητεία ως Διευθυντής. Το συμβούλιο απάντησε ότι ανάμεσα σε όσους είχαν τον μεγαλύτερο βαθμό( Β΄), επέλεξε εκείνη που είχε τα περισσότερα χρόνια στη σχολική μονάδα, που είχε θητεύσει στο παρελθόν στη σχολική μονάδα ως στέλεχος εκπαίδευσης και που είχε προταθεί στο παρελθόν από τον σύλλογο διδασκόντων για στέλεχος εκπαίδευσης. Εμείς δεν πήραμε μέρος στην παραπάνω διαδικασία, καθώς είναι γνωστή η θέση των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ να μη συμμετέχουμε σε διαδικασίες επιλογής στελεχών εκπαίδευσης που απαιτούν αξιολόγηση εκπαιδευτικών, παρά μόνο στην περίπτωση που υπάρχουν καταγγελίες συλλογικών οργάνων για υποψήφιους με αυταρχική και αντισυναδελφική συμπεριφορά, οπότε και θα βαθμολογούμε αρνητικά. Θυμίζουμε, ότι κατά τη διάρκεια της επιλογής, δεν είχαμε πάρει μέρος για τον ίδιο λόγο και είχαμε ζητήσει η επιλογή να γίνει από τον σύλλογο διδασκόντων, χωρίς όμως να γίνει δεκτό.

Συμπλήρωση ωραρίου εκπαιδευτικών: Αφορούσε 14 εκπαιδευτικούς που τοποθετήθηκαν στα παρακάτω σχολεία για συμπλήρωση ωραρίου:

Π.Ε. 70 από 14ο Περιστερίου στο 6ο Περιστερίου για μια ώρα.

Π.Ε. 70 από 4ο Περιστερίου στο 39ο Περιστερίου για 6 ώρες.

Π.Ε. 70 από 19ο Περιστερίου στο 35ο Περιστερίου για 5 ώρες.

Π.Ε. 11 από 8ο Περιστερίου στο Νεστόρειο Ιλίου για 5 ώρες.

Π.Ε 11 από 19ο Περιστερίου στο 35ο Περιστερίου για 5 ώρες.

Π.Ε. 11 από 2ο Αγίων Αναργύρων στο 11ο Αγίων Αναργύρων για 10 ώρες.

Π.Ε. 11 από 20ο Αιγάλεω στο 17ο Αιγάλεω για 12 ώρες.

Π.Ε. 06 από 14ο Περιστερίου στο 6ο Περιστερίου για 3 ώρες.

Π.Ε. 06 από 19ο Περιστερίου στο 35ο Περιστερίου για 9 ώρες.

Π.Ε. 06 από 2ο Αγίων Αναργύρων στο 11ο Αγίων Αναργύρων για 4 ώρες.

Π.Ε. 06 από 8ο Αιγάλεω στο 17ο Αιγάλεω για 3 ώρες.

Π.Ε. 16 από 4ο Αγίων Αναργύρων στο 26ο Ιλίου για 9 ώρες.

Π.Ε. 16 από 1ο Ιλίου στο 24ο Ιλίου ( Ανάκληση της συμπλήρωσης στο 24ο Ιλίου και αποκλειστική διάθεση στο 1ο Ιλίου ).

Π.Ε 05 από ( 1ο, 3ο, 4ο 8ο ) Καματερού στο 4ο Καματερού για 2 ώρες.

Επαναλάβαμε την πάγια θέση μας οι πλεονάζοντες ώρες εκπαιδευτικών να διατίθενται για ενισχυτική διδασκαλία και να μη μετακινούνται εκπαιδευτικοί για κάλυψη κενών. Όσο για τα υπάρχοντα κενά να τα καλύψει άμεσα η πολιτεία με μόνιμους διορισμούς και προσλήψεις αναπληρωτών.

Τοποθετήσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών Π.Ε. 70 και Π.Ε. 60: Όπως μας ενημέρωσαν από τη Διεύθυνση στη Γ΄ Αθήνας με τις τελευταίες προσλήψεις αναπληρωτών ήρθαν 2 αναπληρωτές Π.Ε. 70 και 2 αναπληρωτές Π.Ε. 60. Οι δύο πρώτοι τοποθετήθηκαν σε σχολεία του Ιλίου και του Περιστερίου και οι δύο τελευταίοι σε νηπιαγωγεία της Πετρούπολης και του Περιστερίου. Για μια ακόμη φορά δεν επετράπη στους αναπληρωτές να δηλώσουν σχολεία, αλλά μόνο περιοχές, χωρίς να γνωρίζουν τα κενά. Για μια ακόμη φορά οι τοποθετήσεις έγιναν από τη Διεύθυνση και όχι από το συμβούλιο.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥ ΠΥΣΠΕ Γ΄ ΑΘΗΝΑΣ

Την Παρασκευή, 22-1-2016, συνεδρίασε το Διευρυμένο ΠΥΣΠΕ Γ΄ Αθήνας όπου συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

Ένσταση εκπαιδευτικού Π.Ε. 60 για τοποθέτηση Προϊσταμένης Νηπιαγωγείου: Αφορούσε το 6ο Αγίας Βαρβάρας. Η ενιστάμενη νηπιαγωγός υπέβαλε ένσταση για 2η φορά ζητώντας παράλληλα ακρόαση από το συμβούλιο. Θυμίζουμε ότι η ενιστάμενη νηπιαγωγός, ενώ είχε οριστεί Προϊσταμένη αρχικά από το συμβούλιο, στη συνέχεια τοποθετήθηκε άλλη νηπιαγωγός ως προϊσταμένη με τη δικαιολογία ότι είχαν υπολογιστεί λάθος τα χρόνια υπηρεσίας των 2 νηπιαγωγών. Η ενιστάμενη νηπιαγωγός ζητούσε να ισχύσει η αρχική απόφαση, καθώς δεν υπήρξε ένσταση από την άλλη νηπιαγωγό και θεωρεί τον εαυτό της αδικημένο καθώς το συμβούλιο επέλεξε με κριτήριο τα χρόνια υπηρεσίας και την προϋπηρεσία ως προϊσταμένη και δεν έλαβε υπόψη του άλλα κριτήρια, όπως τα επιστημονικά προσόντα. Το συμβούλιο είχα απορρίψει την ένστασή της με την αιτιολογία ότι σε όλες τις περιπτώσεις της τοποθέτησης Προϊσταμένων Νηπιαγωγείων έλαβε ως κριτήρια τα χρόνια προϋπηρεσίας και την προϋπηρεσία ως Προϊσταμένη. Η νηπιαγωγός επανέλαβε τους ισχυρισμούς της ζητώντας να μάθει γιατί έγινε μοριοδότηση. Το συμβούλιο απάντησε ότι δεν έγινε μοριοδότηση και από όλα τα κριτήρια του νόμου προτάχτηκαν τα χρόνια υπηρεσίας και η θητεία ως Προϊσταμένη. Αν υπήρχε ισοψηφία στα παραπάνω κριτήρια, θα λαμβάνονταν υπόψη τα επιστημονικά προσόντα. Επίσης ότι μπορεί να μην έγινε ένσταση από την άλλη υποψήφια, αλλά με το ερώτημά της το συμβούλιο ανακάλυψε το λάθος και θεώρησε ηθικό να το αποκαταστήσει. Αποφασίστηκε επίσης να δοθούν τα πρακτικά και οι αποφάσεις των επίμαχων συνεδριάσεων στη νηπιαγωγό. Εμείς δεν πήραμε μέρος στην παραπάνω διαδικασία, καθώς είναι γνωστή η θέση των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ να μη συμμετέχουμε σε διαδικασίες επιλογής στελεχών εκπαίδευσης που απαιτούν αξιολόγηση εκπαιδευτικών, παρά μόνο στην περίπτωση που υπάρχουν καταγγελίες συλλογικών οργάνων για υποψήφιους με αυταρχική και αντισυναδελφική συμπεριφορά, οπότε και θα βαθμολογούμε αρνητικά. Αφού λοιπόν δεν είχαμε πάρει μέρος στη συγκεκριμένη επιλογή, δε συμμετείχαμε και στη διαδικασία της ένστασης.

Τοποθέτηση Προϊσταμένων Νηπιαγωγείων ύστερα από έγκριση της παραίτησης των Προϊσταμένων Νηπιαγωγείων από το ΑΠΥΣΠΕ: Αναλυτικά:

4ο Καματερού

5ο Αγίων Αναργύρων

2ο Χαϊδαρίου

Τοποθετήθηκαν με κριτήριο την αρχαιότητα.

Εμείς δεν πήραμε μέρος στην παραπάνω διαδικασία, καθώς είναι γνωστή η θέση των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ να μη συμμετέχουμε σε διαδικασίες επιλογής στελεχών εκπαίδευσης που απαιτούν αξιολόγηση εκπαιδευτικών, παρά μόνο στην περίπτωση που υπάρχουν καταγγελίες συλλογικών οργάνων για υποψήφιους με αυταρχική και αντισυναδελφική συμπεριφορά, οπότε και θα βαθμολογούμε αρνητικά.

ΚΕΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗ Γ΄ ΑΘΗΝΑΣ( όπως μας τα έδωσε η Διεύθυνση ):

Γενική Αγωγή:

Πέντε Π.Ε. 70( 5ο Αγίων Αναργύρων, 5ο Ιλίου, 5ο Αγίας Βαρβάρας, 15ο Περιστερίου, 5ο Αιγάλεω )

Τρία Π.Ε. 60( 4ο Ιλίου, 3ο Χαϊδαρίου, 5ο Αιγάλεω )

13 Π.Ε. 11( 1ο Αγίας Βαρβάρας, 2ο-4ο-8ο Χαϊδαρίου, 21ο-40ο-41ο– Περιστερίου, 1ο-9ο-14ο-15ο-Νεστόρειο-25ο Ιλίου )

Δύο Π.Ε 16( 12ο Αιγάλεω, 7ο Ιλίου )

Επίσης δε λειτουργούν καθόλου τα παρακάτω ολοήμερα:

2ο-6ο-9ο-12ο-25ο Ιλίου

8ο Πετρούπολης

Ειδική Αγωγή:

Δύο Π.Ε. 70 ( ειδικό Ιλίου )

Πέντε τμήματα ένταξης σε δημοτικά( 7ο-8ο Καματερού, 8ο Αγίας Βαρβάρας, 18ο Περιστερίου, 25ο Ιλίου )

Δύο τμήματα ένταξης σε νηπιαγωγεία( 3ο Καματερού, 25ο Ιλίου )

ΧΡΟΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Αιρετός εκπρόσωπος στο ΠΥΣΠΕ Γ ΑΘΗΝΑΣ

Loading...


  • europalso

    ideascentral