Σχολεία: Πόσα είναι τα θετικά test σε εκπαιδευτικούς

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/02/2021 - 14:11 | Author: Newsroom Ipaidia

: Η , δημοσίευσε στοιχεία από τους υγειονομικούς ελέγχους που γίνονται σε σχολικές μονάδες στη Βουλή. Δείτε στο ipaidia.gr πόσα είναι τα θετικά δείγματα σε εκπαιδευτικούς.

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν σε καθηγητές και μαθητές σε καθημερινή βάση

Στοιχεία από τους που γίνονται σε σχολικές μονάδες έδωσε η κυρία Νίκη Κεραμέως στη Βουλή τονίζοντας πως η επιτροπή λοιμωξιολόγων ήταν αυτή που ενέκρινε την επαναλειτουργία των Λυκείων.

Η υπουργός Παιδείας παρεμβαίνοντας στην συζήτηση της επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων του κοινοβουλίου για το νομοσχέδιο που εισάγει νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ και διατάξεις για την πανεπιστημιακή ασφάλεια, είπε ότι ειδικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν σε και μαθητές σε καθημερινή βάση. Από τα δείγματα στην κοινότητα των εκπαιδευτικών βρέθηκαν θετικά τα 0,23% ενώ πρόσθεσε πως έχει κλείσει μόλις το 0,2% των συνολικών σχολικών τμημάτων και το 0,5% των .

Νίκη Κεραμέως για κλείσιμο σχολείων, πανεπιστημιακή αστυνομία, ελάχιστη βάση εισαγωγής

Τα σχολεία προκαλούν αύξηση των κρουσμάτων; Τι απαντά ο κ. Γώγος

Σχολεία - Κοντοζαμάνης: Τι είπε για το ενδεχόμενο κλείσιμο των σχολείων

«Όπως ξέρετε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων ενέκρινε την επαναλειτουργία των σχολείων πλην των Λυκείων με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο. Αυτή ήταν η συλλογική απόφαση της επιτροπής. Πηγαίνουμε βήμα – βήμα σύμφωνα με τα δεδομένα. Οι ειδικοί εξετάζουν καθημερινά τα δεδομένα» είπε μεταξύ άλλων η κυρία Κεραμέως.

Νωρίτερα, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης ζήτησε έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής με την συμμετοχή μελών της επιτροπής λοιμωξιολόγων προκειμένου να αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση στην σχολική κοινότητα.

«Μαθαίνουμε ότι μέλη της επιτροπής λοιμωξιολόγων εισηγούνται να κλείσουν τα σχολεία. Έχουμε νέες αναθεωρήσεις και έρευνες της επιστήμης ότι ο ιός κολλάει και στα παιδιά και τους εφήβους. Πιστεύω θα πρέπει να υπάρξει μία συνεδρίαση της Επιτροπής μας με τη συμμετοχή λοιμωξιολόγων. Δεν είναι θέμα ιδιωτικής απόφασης του Υπουργείου και της επιτροπής των λοιμωξιολόγων. Να συνεδριάσει την Δευτέρα η Επιτροπή με την συμμετοχή των λοιμωξιολόγων για να ενημερωθούμε» είπε αρχικά ο κ. Φίλης ενώ αντιδρώντας στην απάντηση της υπουργού ανέφερε «αρρωσταίνουν, πεθαίνουν εκπαιδευτικοί και εσείς μας λέτε στατιστικά στοιχεία». • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !  • express

   europalso

  Enter your email address: