Σύλλογος Εκπ/κών ΠΕ “ο Αριστοτέλης”: Πού γίνεται άραγε ο «διάλογος» σήμερα;

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔26/01/2016 - 21:29 | Author: Newsroom Ipaidia

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

1ου, 3ου, 4ου, 5ου

Γραφείων Π.Ε. Α΄ Αθήνας

Κόρακα και Παπαναστασίου

Τηλέφωνο – Φαξ: 2108319372

e-mail: [email protected]

http://www.

sylaristotelis.com

Αθήνα, 26-1-2016

Προς: Τα μέλη του Συλλόγου, ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε., Αιρετούς Α΄ ΠΥΣΠΕ Αθήνας, Αιρετούς ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, Αιρετούς ΚΥΣΠΕ, Α’ ΑΠΥΣΠΕ, συμβούλους σχολικής και προσχολικής αγωγής της περιοχής μας

Θέμα: Πού γίνεται άραγε ο «διάλογος» σήμερα; Δελτίο τύπου για την πανηγυρική «έναρξη» του Εθνικού Διαλόγου

Ένα φανταστικό σενάριο: Όταν ο εθνικός διάλογος γίνεται κρυφό σχολειό, οι ανοιχτές συζητήσεις γίνονται στο ημίφως και η έννοια του διαλόγου πάει περίπατο…

Σήμερα Τρίτη 26/01/2016 «πραγματοποιήθηκε με επιτυχία» η πρώτη ανοιχτή συζήτηση στο πλαίσιο του εθνικού διαλόγου με θέμα «κρίση και σχολείο», σε τόπο που δεν ανακοινώθηκε, με ομιλητές που δεν ανακοινώθηκαν, και με συμμετέχοντες που επίσης δεν ανακοινώθηκαν. Στελέχη της κυβέρνησης, μέλη της επιτροπής εθνικού διαλόγου και στελέχη εκπαίδευσης, στυλοβάτες της εναγώνιας προσπάθειας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να εισάγει προοδευτικές εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις, εφόσον το επιτρέπουν οι δημοσιονομικοί περιορισμοί και οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, αλλά και διαχρονικά στελέχη, που έχουν στηρίξει την εθνική προσπάθεια ανεξαρτήτου κυβερνήσεως. Συγκίνηση προκάλεσε η κοινή είσοδος του Υπουργού Ν. Φίλη και του Θ. Φορτσάκη, η οποία επισφράγισε την απόφαση συνεργασίας τους πέρα από ιδεολογικούς διαχωρισμούς, που δεν υπάρχουν άλλωστε.

Η συζήτηση υπήρξε γόνιμη και πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα, καθώς οι συμμετέχοντες επιβεβαίωσαν την πρόθεση τους για συνεχή συνεργασία και ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με το φαινόμενο της οικονομικής κρίσης (παρουσιάστηκαν τα πολύτιμα στοιχεία της ΓΣΕΕ) και των συνεπειών της στο εκπαιδευτικό σύστημα. Μάλιστα, υπογράμμισαν την αναγκαιότητα αντιμετώπισης της κοινωνικής κρίσης που μεταμορφώνει εργαζόμενους και φοιτητές σε μέλη παραθρησκευτικής οργάνωσης που αρνούνται τον διάλογο. Σχετικά εκφράστηκαν έντονες ανησυχίες και αναδείχθηκε η ανάγκη λήψης μέτρων ενάντια σε όσους έχουν πρόσβαση στο internet, διαβάζουν τις προτάσεις του Υπουργείου και της ομάδας REN. Επιπλέον, κοινή παραδοχή στάθηκε η πικρία για το κυνηγητό των ελεύθερων ανοιχτών συζητήσεων μεταξύ κυβέρνησης και στελεχών, από εξοργισμένους πειναλέους που έτυχε λόγω παθογενειών να στελεχώσουν το εκπαιδευτικό σύστημα και φοιτητών που ένας θεός ξέρει πώς πέρασαν στο πανεπιστήμιο. Επισημάνθηκε η έλλειψη κριτικής ικανότητας σε όσους βιώνουν στο πετσί τους τα προβλήματα της εκπαίδευσης, καθώς η αδυναμία να πληρώσουν νοίκι, ρεύμα και νερό, η αδυναμία να ζήσουν από τη δουλειά τους, η αδυναμία να δεχθούν την ανέχεια ως το απόλυτο μέλλον της γενιάς που έρχεται, θολώνει την κρίση τους.

Οι ανοιχτές συζητήσεις θα συνεχιστούν σε μέρος που θα ανακοινωθεί μέσω e-mail σε όσους έχουν προσκληθεί για την αποφυγή του πλήθους που επιθυμεί διακαώς να συμμετάσχει. Ως εκ τούτου παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να επιδείξουν την απαραίτητη εχεμύθεια.

Ή μήπως τελικά, ακόμα και με αυτές τις μεθόδους, το σχέδιο του γιαλαντζί διαλόγου απέτυχε και σήμερα;

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η πρόεδρος Η γραμματέας

Γράφου Ματίνα Ρέππα Ντίνα

Loading...


  • europalso

    ideascentral