Συγκρότηση Διοικητικού Συμβουλίου Συλλογικής Επιτροπής ΔΑΚΕ/ΠΕ Χαλκίδας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔15/11/2017 - 12:23 | Author: Newsroom Ipaidia

Όπως είναι γνωστό, την Πέμπτη 09/11/2017 μετά από πρόσκληση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Δημοκρατικής Ανεξάρτητης Κίνησης Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συνάντηση – συζήτηση μελών, στελεχών και φίλων της /Π.Ε. Χαλκίδας και στελεχών από τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Ιστιαίας, παρουσία κλιμακίου της Κίνησης αποτελούμενο από τον Πρόεδρο Μάνο Ανδρουλάκη, τον Α΄ Αντιπρόεδρο - Αναπληρωτή Πρόεδρο Θανάση Κικινή, τον Γενικό Γραμματέα Κώστα Χριστόπουλο και τον Αιρετό στο ΑΠΥΣΠΕ Στερεάς Ελλάδας Θανάση Παπαχρήστο.

Στην πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που ακολούθησε έγιναν τοποθετήσεις τόσο γύρω από τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τους συναδέλφους και είναι απόρροια της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όσο και σχετικά με τις επερχόμενες εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και Ε.Ε. στον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκίδας.

Ήταν κοινός τόπος πως η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. αγωνίζεται για ένα δημοκρατικό σχολείο ανοιχτό στον άνθρωπο και στην κοινωνία, απευθυνόμενη στο σύνολο των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δίχως αποκλεισμούς, δογματισμούς και υστερόβουλες επιδιώξεις. Η ανεξάρτητη συνδικαλιστική δράση έχει ιδεολογική ταυτότητα, αλλά δεν έχει κομματική ταύτιση και εξάρτηση. Υπηρετούμε τον κάθε συνάδελφο και λειτουργούμε με βάση τον ψηφισμένο κανονισμό της Κίνησης. Στο πλαίσιο αυτό, τονίστηκε για άλλη μια φορά, ότι διαδικασίες που δεν συνάδουν με τον κανονισμό δεν έχουν καμία απολύτως ισχύ!

 

Μετά τη συζήτηση, σύμφωνα με τις θεσμικές μας διαδικασίες, εκλέχτηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Συλλογικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Ανεξάρτητης Κίνησης Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκίδας και συγκροτήθηκε σε σώμα με την παρακάτω σύνθεση:

Πρόεδρος: Ιωσήφ Στέλλα
Αντιπρόεδρος: Δομέτιος Δημήτρης
Γραμματέας: Παπανικολάου Γιώργος
Ταμίας: Μάγκου Ζαχαρούλα
Μέλη: Κυράνας Χαράλαμπος, Σούλτος Λεωνίδας
Συμφωνήθηκε ότι η συγκρότηση της Νομαρχιακής Επιτροπής της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Εύβοιας, ενόψει και του 30ου της Εθνικού Συνεδρίου που ακολουθεί μέσα στο 2018, θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά τις εκλογές του ΣΕΠΕ Χαλκίδας ύστερα από πρόκληση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Κίνησης.

Η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκίδας, αφήνοντας πίσω την οδυνηρή εμπειρία των πληγών που άνοιξαν οι προσωπικές διαδρομές και πολιτικές θα κινηθεί με όπλο της τον υπεύθυνο, τεκμηριωμένο στην κριτική του, ενωτικό λόγο για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και να αγωνιστεί ισχυρή δημόσια Εκπαίδευση.

ΜΑΖΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ
ΜΕ ΤΗ Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
ΓΙΑ ΚΛΑΔΟ ΜΕ ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΦΩΝΗ

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: