ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ ΡΟΜΑ – ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔25/01/2016 - 11:21 | Author: Newsroom Ipaidia
Ωρομίσθιοι Εκπαιδευτικοί των προγραμμάτων Ειδικών Κονδυλίων σε τμήματα ένταξης και εκπαίδευσης ΡΟΜΑ

[email protected]

Είμαστε ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί που εργαζόμαστε στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση μέσω του προγράμματος «Εκπαίδευση παιδιών Ρομά» του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στις περιφέρειες Κεντρικής, Δυτικής, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης , το οποίο εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ.

Εργαζόμαστε μέσα σε τάξεις των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, εντός του σχολικού ωραρίου προσφέροντας ενισχυτικά μαθήματα σε μαθητές ΡΟΜΑ δημοτικού για την υποστήριξη της τακτικής φοίτησης.
Ζητούμε να αντιμετωπιστούμε ισότιμα με τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς (ΠΕ 70.50) που προσφέρουν παράλληλη στήριξη στην ειδική αγωγή επειδή και οι ΡΟΜΑ είναι ειδική κατηγορία.
Η πρόσληψη μας έγινε με διαφανή κριτήρια μέσω προκηρύξεων των πανεπιστημίων με μοριοδότηση των επιπλέον προσόντων μας (μεταπτυχιακά, σεμινάρια κλπ).
Παρότι εργαζόμαστε με σύμβαση μίσθωσης έργου παρέχουμε ξεκάθαρη εξαρτημένη εργασία η προϋπηρεσία δεν αναγνωρίζεται από το Υπουργείο Παιδείας. Ζητούμε την αναγνώριση της προϋπηρεσίας μας στον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών εκπαιδευτικών διότι πιστεύουμε ότι κάνουμε την ίδια ακριβώς δουλειά που κάνουν οι συνάδελφοι μας στα τμήματα υποδοχής (ΖΕΠ). Οι θέσεις μας είναι αναρτημένες στον εθνικό διάλογο για την παιδεία.
iPaideia.gr
Loading...


  • europalso

    ideascentral