Ο Σύλλογος Καθηγητών για τους συναδέλφους τους που συνόδευαν το σχολείο στη Ρώμη

Ο Σύλλογος Καθηγητών για τους συναδέλφους τους που συνόδευαν το σχολείο στη Ρώμη

Ο Σύλλογος των Καθηγητών του Γυμνασίου Βελεστίνου αφού πληροφορήθηκε την καταδίκη για «αμέλεια» των δυο συναδέλφων συνοδών καθηγητών σε πολυήμερη εκδρομή, συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση και ομόφωνα αποφάσισε τα εξής:

1. Να εκφράσει τη λύπη και την αγανάκτησή του για την κατάφωρη αδικία σε βάρος των συναδέλφων, που πληρώνουν σκληρά το τίμημα της ευσυνειδησίας τους.

Θεωρεί ότι οι εκδρομές αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας και ότι οι εκπαιδευτικοί που συνοδεύουν σχολική εκδρομή εκθέτουν ανιδιοτελώς την προσωπική και οικογενειακή τους γαλήνη σε κίνδυνο με μοναδικό κίνητρο την αγάπη και φροντίδα για τους μαθητές τους. Την ίδια στιγμή η πολιτεία κλείνει τα μάτια στους κινδύνους της σημερινής πραγματικότητας και με ελαφρά τη καρδία εναποθέτει τις ευθύνες στους εκπαιδευτικούς, που γίνονται εξιλαστήρια θύματα και μένουν απροστάτευτοι σε περιπτώσεις κρίσεων.

2. Να προτείνει στην ΕΛΜΕ-ΟΛΜΕ άμεσες δράσεις προκειμένου να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά στην αστική και υγειονομική ευθύνη των καθηγητών που συνοδεύουν μαθητές σε εκδρομές,

3. Να προτείνει στην ΕΛΜΕ την ηθική και οικονομική στήριξη των δύο συναδέλφων που υπήρξαν σε όλη τους τη σταδιοδρομία φωτεινά παραδείγματα συνέπειας, υπευθυνότητας, αφοσίωσης και αγάπης προς τους μαθητές τους,

4. Να δημοσιεύσει στον τοπικό τύπο το παρόν ψήφισμα ,

5. Να ματαιώσει όλες τις προγραμματισμένες μονοήμερες και πολυήμερες εκδρομές και να μην πραγματοποιήσει καμία άλλη για το τρέχον σχολικό έτος, σε ένδειξη συμπαράστασης και διαμαρτυρίας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !