ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχώς ταυτίζεται με τους μπαχαλάκηδες

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/11/2019 - 11:43 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

H αντιπολίτευση έχει χάσει τα αβγά και τα πασχάλια. Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχώς ταυτίζεται με τους μπαχαλάκηδες" τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Τάσος Γαϊτάνης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM" για την πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει με αφορμή τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ.

"Οι εικόνες της Κυριακής από τη γιάφκα της επιβεβαιώνουν πλήρως την πολιτική απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει το άσυλο της ανομίας και της παραβατικότητας που υπήρχε στα ελληνικά πανεπιστήμια. Σε αυτό πρέπει να είμαστε κατηγορηματικοί. Ο ΣΥΡΙΖΑ επέδειξε μια αφωνία. Γιατί το έκανε αυτό; Δεν ξέρω, ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Αποφάσισε όμως, χθες, να ταυτιστεί με αυτές τις μειοψηφίες, οι οποίες πήγαν ενάντια στην απόφαση της Συγκλήτου, να μπουν μέσα στο Πανεπιστήμιο", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γαϊτάνης.

"Έχουμε ή δεν έχουμε Δημοκρατία σ' αυτό τον τόπο; Είναι ή δεν είναι η Σύγκλητος το ανώτατο όργανο διοίκησης και μπορεί να πάρει μια απόφαση να κλείσει το Πανεπιστήμιο; Αν δεν σεβόμαστε τα δημοκρατικά εκλεγμένα όργανα, τότε κάτι προβληματικό συμβαίνει στον τόπο μας", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Υπογράμμισε, δε, ότι μια από τις βασικές ατζέντες της κυβέρνησης είναι "να ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας και να πατάξει την ανομία στη χώρα" και σημείωσε: "Θέλουμε ένα πανεπιστήμιο ανοιχτό, που να παράγει και να προάγει νέες ιδέες, ένα πανεπιστήμιο που θα είναι βήμα ελεύθερου διαλόγου πανεπιστημιακών ιδεών. Δεν θέλουμε ένα πανεπιστήμιο που θα επιτρέπει την ελεύθερη διακίνηση οπλισμού. Αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι".

Κλειστό σημείο η χώρα, με την προηγούμενη διαχείριση στο προσφυγικό-μεταναστευτικό

Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό – μεταναστευτικό, ο κ. Γαϊτάνης υπογράμμισε ότι "η πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης κατέστησε τη χώρα ένα κλειστό σημείο, δηλαδή είχαμε μόνο εισροές και δεν γινόταν επιστροφές", επισημαίνοντας ότι υπάρχει μια αύξηση προσφύγων και μεταναστών στα νησιά και χρειάζεται αποσυμφόρησή τους.

"Είναι αδήριτη ανάγκη να αποσυμφορηθούν τα νησιά και να μεταφερθούν στην ενδοχώρα άνθρωποι, οι οποίοι έχουν υψηλό προσφυγικό προφίλ, δηλαδή που είναι πολύ πιθανό να πάρουν άσυλο", τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. "Αυτοί οι άνθρωποι θα μεταφερθούν σε δομές, ήπια και θα γίνει διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες καθώς δεν είναι στόχος να αιφνιδιαστεί κανένας", εξήγησε ο κ. Γαϊτάνης, σημειώνοντας πως "είναι πατριωτική ανάγκη να βοηθήσουμε τους Έλληνες συμπολίτες μας, τους ακρίτες, που ζουν στα νησιά και σηκώνουν όλο αυτό το βάρος".

Εκτίμησε, δε, πως με τους χειρισμούς της κυβέρνησης, σε λίγους μόνο μήνες θα δούμε μια αισθητή διαφορά στην κατάσταση. "Θα υπάρχει ανακούφιση τους επόμενους μήνες λόγω της σωστής πολιτικής διαχείρισης, που υλοποιείται αυτούς τους μήνες, και οι Έλληνες πολίτες δεν πρέπει να ανησυχούν", δήλωσε χαρακτηριστικά.

  • Το ipaidia.gr στο google news

  Τελευταίες Ειδήσεις

  Ειδήσεις για πανελλήνιες 2020

     • ideascentral

   europalso