Μαθητικός Διαγωνισμός κοινωνικής καινοτομίας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔24/01/2016 - 12:32 | Author: Newsroom Ipaidia

Το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ/Junior Achievement Greece) έχει εξαγγείλει Διαγωνισμό Κοινωνικής Καινοτομίας για μαθητές/τριες Γ’ Γυμνασίου, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, ο οποίος εστιάζει στην έννοια της κοινωνικής επιχείρησης.

Πρόκειται για ένα διαδραστικό, διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιασμένο έτσι ώστε να ενθαρρύνει τους μαθητές να αναπτύξουν καινοτόμες ιδέες για τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα καιπαράλληλα να τους δώσει τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν δεξιότητες που χρειάζεται να αναπτύξουν για να γίνουν κοινωνικά υπεύθυνοι επαγγελματίες στο μέλλον.

Ο διαγωνισμός υποστηρίζεται και από εθελοντές – στελέχη επιχειρήσεων. Τα σχολεία που επιθυμούν να συμμετάσχουν στον Διαγωνισμό Κοινωνικής Καινοτομίας δύνανται να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες στη Γραμματεία Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΣΕΝ (κα Γεωργία Γλεούδη, τηλ. 2130788600).

Η δήλωση συμμετοχής γίνεται ηλεκτρονικά μέσα από το διαδικτυακό σύστημα ενημέρωσης και υποβολής αιτήσεων ΕΔΩ.

Τα σχολεία που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό στέλνουν την πρόταση υποψηφιότητάς τους μέσω των οικείων Διευθύνσεων στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκείμενου να λάβουν σχετική πιστοποίηση συμμετοχής στον εν λόγω διαγωνισμό.

www.diorismos.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral