Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας στις 7-15 Μαΐου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔27/04/2018 - 12:20 | Author: Newsroom Ipaidia

Με στόχο την καλλιέργεια της καλλιτεχνικής αγωγής και της δημιουργικότητας των νέων ανθρώπων, θα πραγματοποιηθεί στις 7 έως 15 Μαΐου το Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ, που διοργανώνει ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας, με ελεύθερη είσοδο.

Οι δράσεις του μαθητικού φεστιβάλ θα λάβουν χώρα στο Καλλιτεχνικό Σχολείο της πόλης (Ελ. Βενιζέλου 98) το οποίο πρόκειται να «γεμίσει» με χρώματα, νότες, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές δημιουργίες και ταινίες μικρού μήκους. Οι ώρες του μαθητικού φεστιβάλ είναι από τις 6:30 το απόγευμα έως τις 8:30.

 

Σύμφωνα με τον Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας, στόχος του φεστιβάλ είναι η ανάδειξη των καλλιτεχνικών δεξιοτήτων των μαθητών, η προβολή του πολιτιστικού έργου της εκπαιδευτικής κοινότητας, η καλλιέργεια του αισθητικού κριτηρίου των γονέων και παιδιών, καθώς και η ψυχαγωγική απόλαυση όλων. «Σκοπός επίσης είναι η επαφή του συνόλου των μαθητών και μαθητριών με την Τέχνη, είτε ως δημιουργών είτε ως ευαισθητοποιημένου κοινού. Μέσα από την εν λόγω επαφή, επιδιώκουμε τη μύηση των νέων μας στα μεγάλα μυστικά της καλλιτεχνικής δημιουργίας και στην αξία της συμμετοχής και της δημιουργίας», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου, που θεωρεί ότι το Φεστιβάλ θα συμβάλλει στην πολιτιστική αναβάθμιση της περιοχής.

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: