Μαθητικό Φεστιβάλ "Kι αν ήσουν εσύ;" 15 Απριλίου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔14/04/2019 - 10:19 | Author: Newsroom Ipaidia

9 σχολεία, 19 εκπαιδευτικοί, 200 μαθητές και μαθήτριες, ένα θεατρικό, 11 εργαστήρια για μαθητές.

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και η  Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας διοργανώνουν μαθητικό θεατρικό φεστιβάλ, τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2019, ώρα 9.30  – 13.30,  στο 1ο & 2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας.

 Το φεστιβάλ  πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος ευαισθητοποίησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για ζητήματα προσφύγων «Κι αν ήσουν εσύ;». Οι μαθητές έδωσαν ένα ραντεβού, να παρουσιάσουν τις δραστηριότητες που έχουν υλοποιήσει στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς,  να γνωριστούν, να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις. Έτσι 200 μαθητές όλων των ηλικιακών βαθμίδων με όχημα το θέατρο διερευνούν και παρουσιάζουν με το δικό τους τρόπο το πώς αντιλαμβάνονται το «ποιος είμαι εγώ», « ποιος είναι ο άλλος» και το ότι  « μπορώ να έρθω στη θέση σου – μπορούμε να ζήσουμε μαζί».

Το πρόγραμμα  «Κι αν ήσουν εσύ;»

Το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» υλοποιείται για πέμπτη χρονιά φέτος από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα. Είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.]

Loading...


  • europalso

    ideascentral