Δίνεται λύση σε πρόβλημα που έχει προκύψει με τις μαθητών στα – Τι αναφέρεται στην τροπολογία
H τροπολογία που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή στο νομοσχέδιο “Κατεπείγουσες ρυθμίσεις για την αύξηση του ποσού του κοινωνικού μερίσματος για το έτος 2019 (…)”  λύνει το πρόβλημα προ είχε προκύψει για τις εγγραφές στα Εσπερινά Λύκεια.
«Με τις διατάξεις του άρθρου 105 του νόμου 4547/2018 τα Εσπερινά Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια μετετράπησαν από σχολεία τετραετούς φοίτησης σε σχολεία τριετούς ενώ προβλέφθηκε ότι δικαίωμα πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω ειδικών διατάξεων για τα Εσπερινά Λύκεια αποκτούν μόνον όσοι μαθητές συμπληρώσουν τρία πλήρη σχολικά έτη φοίτησης στο τριετές Εσπερινό Λύκειο.
Ακολούθως με το άρθρο 218 του νόμου 4610/2029 προβλέφθηκε, μεταβατικώς, εξαίρεση στον κανόνα της υποχρεωτικής τριετούς φοίτησης υπέρ των μαθητών οι οποίοι κατά την έναρξη των σχολικών ετών 2017-2018 και 2028-2019 δεν είχαν συμπληρώσει το 15 έτος της ηλικίας τους.
Η τελευταία ρύθμιση είχε ως αποτέλεσμα μαθητές οι οποίοι φοιτούν στην ίδια τάξη να τυγχάνουν διαφορετικής μεταχείρισης καθώς κρίσιμος χρόνος για την απόκτηση ενός δικαιώματος ορίσθηκε η ημερομηνία της γέννησης ενός μαθητή και όχι το έτος γέννησης, κάτι το οποίο αποτελεί τον κανόνα για τον χώρο της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Με την προτεινόμενη ρύθμιση επέρχεται ενιαία μεταχείριση των μαθητών της ίδια τάξης , ώστε να εξαλειφθεί το νομικό και λογικό παράδοξο που δημιούργησε η τελευταία μεταβατική διάταξη», αναφέρει η τροπολογία.
Αναλυτικά η τροπολογία ΕΔΩ