Κλειστά σχολεία – Ζαχαράκη: Τα μέτρα αντιμετώπισης των καταλήψεων είναι παιδαγωγικά

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔02/10/2020 - 14:05 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 03/10/2020 - 11:31

: Η Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στην ΕΡΤ επεσήμανε ότι  δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί διάλογος με τους μαθητές υπό το καθεστώς των .

– Τι είπε η κ. Ζαχαράκη για τις καταλήψεις

Για τις και τα αιτήματα που έχουν προβάλει οι μαθητές των που τελούν υπό κατάληψη μίλησε η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη.

Συγκεκριμένα, η κα σημείωσε πως «ο έως τώρα τρόπος αντιμετώπισης των καταλήψεων ήταν "παιδαγωγικός". Όσοι μαθητές στηρίζουν τις καταλήψεις, δεν θα συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση και θα παίρνουν απουσία».

«Οι καταλήψεις και τα κλειστά δεν μπορούν να λύσουν κανένα πρόβλημα. Υπάρχει παρέμβαση εξωσχολικών παραγόντων που δεν προτείνουν λύσεις».

Αναφορικά με την τηλεκπαίδευση επεσήμανε πως «οι μαθητές μπορούν να συμμετάσχουν και μέσω κινητών και μέσω σταθερών τηλεφώνων».

Το γεγονός πως δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί διάλογος με τους μαθητές υπό το καθεστώς των καταλήψεων επεσήμανε η Σοφία Ζαχαράκη.

Για τις καταλήψεις και τα αιτήματα που έχουν προβάλει οι μαθητές των σχολείων που τελούν υπό κατάληψη μίλησε η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη.

Συγκεκριμένα, η κα Ζαχαράκη σημείωσε πως «ο έως τώρα τρόπος αντιμετώπισης των καταλήψεων ήταν "παιδαγωγικός". Όσοι μαθητές στηρίζουν τις καταλήψεις, δεν θα συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση και θα παίρνουν απουσία.

»Οι καταλήψεις και τα κλειστά σχολεία δεν μπορούν να λύσουν κανένα πρόβλημα. Υπάρχει παρέμβαση εξωσχολικών παραγόντων που δεν προτείνουν λύσεις».

Αναφορικά με την τηλεκπαίδευση επεσήμανε πως «οι μαθητές μπορούν να συμμετάσχουν και μέσω κινητών και μέσω σταθερών τηλεφώνων».

Διαβάστε ακόμη:

Κεραμέως για καταλήψεις: Καλύτερο σχολείο με κλειστές αίθουσες δε γίνεται

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: