"Καταβολή του ειδικού επιμισθίου εξωτερικού στους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς που διανύουν το 5ο έτος "

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔09/10/2019 - 12:17 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ και Κυρία Υφυπουργέ, Με το άρθρο 216 του Ν. 4610/2019, επεκτάθηκε η καταβολή του ειδικού επιμισθίου εξωτερικού στους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς κατά ένα χρόνο.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
ΒΟΡΕΙΑΣ ΡΗΝΑΝΙΑΣ-ΒΕΣΤΦΑΛΙΑΣ
VEREIN DER GRIECHISCHEN ERZIEHER IN NRW E.V.

Στην περίπτωση παράτασης απόσπασης ο εκπαιδευτικός λαμβάνει στο πρώτο έτος παράτασης τις αποδοχές στην Ελλάδα και το ειδικό επιμίσθιο στο εξωτερικό και στο δεύτερο έτος μόνο τις αποδοχές στην Ελλάδα.

Το επιμίσθιο εξωτερικού αποτελεί παροχή χορηγούμενη από το κράτος προκειμένου να ανταποκριθούν οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί στην ανάγκη αντιμετώπισης των ειδικών συνθηκών διαβίωσης σε κάθε χώρα, συνεπώς δε προς κάλυψη των αναγκών στις οποίες αυτοί υποβάλλονται εξ’ αιτίας της υπηρεσίας που τους έχει ανατεθεί, έχοντας αποκλειστικώς αποζημιωτικό χαρακτήρα. Συνεπώς ΟΡΘΩΣ ο νομοθέτης επέλεξε την καταβολή του επιμισθίου για ένα ακόμη έτος, αν και πάγιο αίτημα του κλάδου μας ήταν και είναι η πενταετής καταβολή επιμισθίων, καθώς οι ιδιαίτερες ανάγκες που αντιμετωπίζουν οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί στο εξωτερικό είναι μεγάλες. Πλην όμως, για λόγους που δε γίνονται κατανοητοί, επέλεξε να χορηγήσει το επιμίσθιο σε όσους το σχολικό έτος 2019-2020 διανύουν το τέταρτο έτος της απόσπασής τους, εξαιρώντας όλως αδίκως τους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς, που διανύουν το 2019-2020 το πέμπτο έτος της απόσπασής τους (δηλαδή το δεύτερο έτος της παράτασης).

Καταβάλλοντας όμως το επιμίσθιο μόνο στους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι το σχολικό έτος 2019-2020 διανύουν το τέταρτο έτος της απόσπασής τους, επιβάλλει ο νομοθέτης την άνιση μεταχείριση εκπαιδευτικών, οι οποίοι τελούν κάτω από τις ίδιες συνθήκες και κατηγοριοποιεί εργαζόμενους/δημοσίους υπαλλήλους που παρέχουν το ίδιο έργο με την ίδια αξία και ικανότητα.

Για τους λόγους αυτούς ζητάμε να προβείτε στις αναγκαίες ενέργειες για την άμεση καταβολή του ειδικού επιμισθίου εξωτερικού και στους εκπαιδευτικούς οι οποίοι διανύουν το πέμπτο έτος απόσπασης (δεύτερο έτος παράτασης).

Loading...
  • thessalias

    ideascentral

    europalso