Καταγγελία για την καταστρατήγηση του Πίνακα αναπληρωτών στις τοποθετήσεις Β Αθήνας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/10/2018 - 10:20 | Author: Newsroom Ipaidia

Καταγγελία για την καταστρατήγηση του στις τοποθετήσεις της Β Αθήνας –  Καταστρατήγηση του πίνακα αναπληρωτών στις τοποθετήσεις στη Β' Αθήνας καταγγέλλει ο ΠΣΑΕΠ. Σε λάθη επί λαθών έχει προβεί η διεύθυνση της Β Αθήνας η οποία αυτοβούλως προχώρησε σε ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ στις τοποθετήσεις.

Συγκεκριμένα στη διεύθυνση της Β Αθήνας πραγματοποιήθηκαν προσλήψεις αναπληρωτών(ΣΜΕΑΕ/ΤΕ) οι οποίες ήταν περισσότερες από τα κενά που είχε να διαθέσει η διεύθυνση λόγω αστοχίας προγραμματισμού.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν κάποιοι συνάδελφοι να παραμείνουν στη διάθεση της χωρίς τοποθέτηση, αλλά άτυπα να σταλούν σε ΣΜΕΑΕ (για να φαίνονται κάπου), ενώ η πλειοψηφία των υπολοίπων να τοποθετηθεί στα σχολεία με κανονική ανάληψη υπηρεσίας. Χθες όμως, εμφανίστηκαν από το πουθενά κενά ΣΜΕΑ/ΤΕ και οι υπεράριθμοι συνάδελφοι τοποθετήθηκαν από τη διεύθυνση της Β’ Αθήνας ΧΩΡΙΣ να υπάρξει καμία ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ της διαδικασίας και φυσικά χωρίς οι ήδη τοποθετημένοι συνάδελφοι να μπορούν να διεκδικήσουν με βελτίωση τις συγκεκριμένες θέσεις, όπως όφειλε να κάνει η διεύθυνση, καθώς τα κενά δόθηκαν σε άτομα που προσλήφθηκαν στην ίδια φάση με αυτούς. Συνέπεια αυτού του γεγονότος ήταν εκπαιδευτικοί οι οποίοι βρίσκονται ψηλότερα στον πίνακα να τύχουν άνισης μεταχείρισης στις τοποθετήσεις σε σχέση με συναδέλφους που βρίσκονται χαμηλότερα στον πίνακα κατάταξης.
Ο ΠΣΑΕΠ επιλήφθηκε του θέματος(λόγω καταγγελίας συναδέλφων) και εκπρόσωπος του, ζήτησε να μιλήσει με τον διευθυντή εκπαίδευσης για να του παρουσιάσει το θέμα, αίτημα το οποίο δεν έγινε αποδεκτό. Μετά από πολλές προσπάθειες και αφού μεταφέρθηκε η καταγγελία του συλλόγου μέσω της γραμματέως του προφορικά, η απάντηση του ήταν άκρως προκλητική λέγοντας ότι μπορούμε να προβούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια θέλουμε, αλλά οι τοποθετήσεις δεν θα αλλάξουν. Ο ΠΣΑΕΠ μετά από όλα αυτά κοινοποιεί την παρούσα καταγγελία στο Υπουργείο Παιδείας το οποίο οφείλει να λάβει τα μέτρα του. ΤΕΡΜΑ πια στις μικροπολιτικές, στις ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ και στις ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΕΣ διαθέσεις των διευθύνσεων στις πλάτες των αναπληρωτών.

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: