Εορτασμός των Τριών Ιεραρχών στην Σιβιτανίδειο: Η συγκλονιστική ομιλία !

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔31/01/2016 - 11:35 | Author: Newsroom Ipaidia

Ο εορτασμός της μνήμης των Τριών Ιεραρχών – Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, των Προστατών της Παιδείας και των Γραμμάτων –

πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη στο ιερό Παρεκκλήσιο της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων, χοροστατούντος του Πρωτοσύγκελλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτη π. Συμεών Βολιώτη και του π. Ανάργυρου Σιγάλα.

Ο Πρωτοσύγκελλος μετέφερε σε όλους, διδάσκοντες και διδασκόμενους, τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου και Προέδρου του Ιδρύματος κ. Ιερωνύμου και μίλησε προς τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές της Σιβιτανιδείου Σχολής, για τη ζωή και την προσφορά των Τριών Ιεραρχών και τα μηνύματα που καλούμεθα να αντλήσουμε στην εποχή μας.

Χρόνια Πολλά για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών. Η ζωή μας χωρίς γιορτή μοιάζει με οδό απανδόκευτο, δηλαδή μακρύ δρόμο χωρίς ξεκούραση, λέει ο Μέγας Βασίλειος, στου οποίου το εκκλησάκι βρισκόμαστε. Έρχονται οι Τρεις Ιεράρχες είπε, να σας πουν: Παιδιά, μην απογοητεύεστε για τίποτα και μη φοβάστε τίποτα. Και εμείς γεννηθήκαμε μέσα σε δυσκολίες, μέσα σε φτώχεια, και εμείς γεννηθήκαμε μέσα σε εποχές κρίσης, μέσα σε αντιξοότητες, δε γεννηθήκαμε σε παλάτια, αλλά ό,τι χάρισμα μας έδωσε ο Θεός το αξιοποιήσαμε, ό,τι δυνατότητα μας έδωσε η Φύση, η μάνα μας, ο πατέρας μας, όλα τα αξιοποιήσαμε.

Εργαστήκαμε με όλες μας τις δυνάμεις, μελετήσαμε όσο περισσότερο μπορούσαμε, βάλαμε τη σκέψη μας και το μυαλό μας να δουλέψει, όσο περισσότερο γινόταν και αυτό μας αξίωσε να αποκτήσουμε πολλές γνώσεις, να αποκτήσουμε πολλά εφόδια. Δεν υπάρχει άνθρωπος ο οποίος να μην έχει χαρίσματα. Θησαυρούς έχουμε μέσα μας, αρκεί να τους εντοπίσουμε. Να αναδείξουμε και να βάλουμε μπροστά αυτά τα εργαλεία που μας έχει δώσει ο Θεός. Αυτό έκαναν οι Τρεις Ιεράρχες.

Να τα ωραιότερα χαρίσματα! Να τα ωραιότερα δώρα τα οποία είναι αμεταμέλητα! Τα χει δώσει ο Θεός και δεν τα παίρνει πίσω, τα χει χαρίσει απλόχερα στη ζωή μας.. Τη δυνατότητα να αγαπάμε, τη δυνατότητα να ζούμε στην κοινωνία, τη δυνατότητα να έχουμε φίλους, τη δυνατότητα να προσφέρουμε ένα χαμόγελο, μια παρέα, μια συντροφιά..

Αν μελετήσετε τη ζωή των Τριών Ιεραρχών θα δείτε ότι ήταν πολύ διαφορετικές προσωπικότητες, με πολύ διαφορετικό κόσμο ο καθένας, αλλά ήταν απίστευτα ίδιοι και φίλοι. Γιατί; Τι είναι αυτό που κάνει έναν φίλο με κάποιον άλλον? Η κοινή αγάπη είναι. Είχαν την ίδια αγάπη για το Θεό και την αγάπη για τον άνθρωπο. Είχαν αυτήν την αγάπη, η οποία απελευθερώνει τον άνθρωπο, η οποία κάνει νέο τον άνθρωπο. Αυτή η αγάπη χαρίζει νεότητα, αυτή η αγάπη χαρίζει ομορφιά.

Όποιος αγαπάει είναι όμορφος.

Loading...


  • europalso   ideascentral