ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 2028: ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΤΩΝ 67 ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΣΤΑ ΔΙΣΕΓΓΟΝΑ ΤΟΥΣ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔28/01/2016 - 18:10 | Author: Newsroom Ipaidia

ΔΑΚΕ: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΤΟΣ 2028: ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΤΩΝ 67 ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΣΤΑ ΔΙΣΕΓΓΟΝΑ ΤΟΥΣ

Το Αριστερό Ασφαλιστικό είναι προ των πυλών. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ,μετά από “σκληρή” διαπραγμάτευση με την τρόικα, φέρνει στη Βουλή προς ψήφιση ένα νομοσχέδιο έκτρωμα.

Όσοι το υιοθετήσουν καταδικάζουν τη νέα γενιά αφενός σε εργασία μέχρι τα βαθιά γεράματα και αφετέρου σε χορήγηση κύριων συντάξεων πείνας ( και των νέων αλλά και των ήδη συνταξιούχων).

Με την απάνθρωπη αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 ή στα 62 με 40 χρόνια εργασίας θα κάνουμε μάθημα στα δισέγγονά μας!!

Με την προβλεπόμενη ενοποίηση των Ταμείων σε ένα φορέα, θεωρείται δεδομένη η απόδοση χαμηλού επιπέδου παροχών υγείας καθώς και η χορήγηση εφάπαξ-φιλοδωρήματος.

Οι επικουρικές συντάξεις αρχικά ψαλιδίζονται ,παράλληλα υπάρχει δέσμευση στους δανειστές για εξαφάνισή τους ενώ και το Μετοχικό Ταμείο θα καταρρεύσει.

Και όλα αυτά τα πρωτοφανή μέτρα λαμβάνονται για να ΄΄σωθεί΄΄ το Ασφαλιστικό ,κατά τα λεγόμενα του πλέον λαϊκιστή Πρωθυπουργού που πέρασε από την Πατρίδα μας.

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα τελείωσαν. Η “ελπίδα” γίνεται απόγνωση. Ο μύθος καταρρέει. Οι ασφαλιστικές μας εισφορές μετατρέπονται σε αντισυνταγματικά χαράτσια ,έμπνευση επικίνδυνων και ανεύθυνων “νεοεθνοσωτήρων” της Αριστεράς.

Δεν πρέπει και δεν θα επιτρέψουμε να υλοποιήσουν τις σκοτεινές προθέσεις τους.

Καλούμε την Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Λάρισας, την ΟΛΜΕ καθώς και την ΑΔΕΔΥ σε κλιμάκωση του αγώνα αφενός για να μην περάσει το νομοσχέδιο εξαθλίωσης και αφετέρου για ένα μόνιμο και κοινωνικά δίκαιο Ασφαλιστικό σύστημα.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ 12-01-2016

 • ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ:

α) ο κ. Ι. Ρουπακιάς της ΠΕΚ και τη θέση του πήρε ο κ. Χ. Ντελής και

β) ο Δημήτρης Κοντελές των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων και τη θέση του πήρε ο κ. Δ. Ρεπανάς

 • ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ Δ.Σ.

ΔΑΚΕ: Στόχος η προάσπιση των συμφερόντων των συναδέλφων/η ΔΑΚΕ πρωτοστάτησε σε όλους τους αγώνες όλα τα χρόνια και αυτό θα κάνει και φέτος/Υπέρ του αντιπροσωπευτικού-αναλογικού/Διεκδικούμε τη θέση του Προέδρου/Προτείνουμε για Πρόεδρο τον κ. Ν. Παναγιώτου

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΣΥΝ.: Διαφωνούμε με αντιπροσωπευτικό-αναλογικό/αντιπροτείνουμε συγκρότηση προεδρείου με βάση τις πολιτικές θέσεις, με σαφές περιεχόμενο/διεκδικούμε την προεδρεία και προτείνουμε για Πρόεδρο τον κ. Δ. Παπαδόπουλο

ΣΥΝΕΚ: Η θέση των ΣΥΝΕΚ εκφράστηκε και στα σχολεία και στη συνέλευση και είναι υπέρ του αντιπροσωπευτικού-αναλογικού/η μόνη θέση που μπορεί να εκφράσει ξεκάθαρα την ψήφο των συναδέλφων/οι αποφάσεις βέβαια βγαίνουν πλειοψηφικά κι εκεί μπορεί να υπάρξει σύγκλιση πολιτικών απόψεων/διεκδικούμε ως 3η δύναμη την Αντιπροεδρία.

ΠΕΚ: Υπέρ του αντιπροσωπευτικού-αναλογικού σε βάση προοδευτικής κατεύθυνσης/δεν διεκδικούμε τη θέση του προέδρου

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ Δ.Σ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Παναγιώτου Νικόλαος (ΔΑΚΕ) ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ντελής Χρήστος (ΠΕΚ) ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μαγαλιού Ερμιόνη (ΣΥΝΕΚ) ΤΑΜΙΑΣ: Κωστόπουλος Κων/νος (ΔΑΚΕ) ΜΕΛΟΙ: Μπατσίλα Δάφνη (ΔΑΚΕ),Παπαδόπουλος Δημήτριος (ΑΓΩΝ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ),Ρεμπάπης Παναγιώτης (ΑΓΩΝ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ),Ρεπανάς Δημήτρης(ΑΓΩΝ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙ ),Τσακνάκης Ιωάννης ΣΥΝΕΚ)

 • ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

ΠΕΚ Κατατέθηκε το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό. Κόλαφος για τους συναδέλφους. Να βγει καταγγελία

ΔΑΚΕ Συμφωνούμε με την καταγγελία και προτείνουμε τη διεξαγωγή ενημερωτικής ημερίδας με επίσημο καλεσμένο εργατολόγο για πληρέστερη ενημέρωση.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΣΥΝ. Να βγει ανακοίνωση ενάντια στο μνημόνιο και να γίνει Γενική Συνέλευση με καλεσμένο μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για ενημέρωση.

ΣΥΝΕΚ ΝΑΙ στην ανακοίνωση, Ναι στη γενική συνέλευση, Ναι στη απεργία, Να έρθει κάποιο μέλος από το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για ενημέρωση

ΑΠΟΦΑΣΗ Ανακοίνωση καταγγελία/ Ενημερωτική Γενική Συνέλευση με ομιλητή μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για Πέμπτη 21/1/2016. (ΟΜΟΦΩΝΑ)

 • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ-ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΥΣΔΕ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΣΥΝ. Προβλήματα με συνναδέλφους κ συνναδέλφισες. Άλλαξαν τρεις φορές την τοποθέτησή τους

ΠΕΚ Υπάρχει θέμα με τη λειτουργία του ΠΥΣΔΕ σε ότι αφορά τις τοποθετήσεις. Η συγκεκριμένη απόφαση άλλαξε τρεις φορές Παράσταση στο συμβούλιο για να υπάρχει σωστή λειτουργία. Ενιαίοι κανόνες με βάση την 1η προτίμηση και τα μόρια.

ΔΑΚΕ Δεν μπορούμε να βάλουμε θέμα εφόσον οι συνάδελφοι δεν είναι εδώ για να το θέσουν. Υπάρχει απόφαση της ΕΛΜΕ να μην βάζει θέματα αν δεν το ζητήσουν οι συνάδελφοι. Διαφωνούμε με την παράσταση στο ΠΥΣΔΕ.

ΣΥΝΕΚ Υπάρχει πρόβλημα. Ναι στην παράσταση

ΑΠΟΦΑΣΗ (ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΑ)Παράσταση στο ΠΥΣΔΕ για να ζητήσουμε ενιαίους κανόνες στις τοποθετήσεις όλων συναδέλφων με βάση την πρώτη προτίμηση και τα μόριά τους , στα πλαίσια της διαφάνειας. Το προεδρείο εκπροσωπείται από την αντιπρόεδρο.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ 19-1-2016

 • Ενημέρωση παράστασης Δ.Σ. ΠΥΣΔΕ:

Οι συνεχείς τοποθετήσεις δημιουργούν πρόβλημα. Να μη γίνονται συνεχείς αλλαγές. Να υπάρχουν ενιαίοι κανόνες τήρησης των συναδέλφων.

ΔΑΚΕ: Εμμένουμε στην 1η προτίμηση και μόρια (όπως βγήκε απόφαση από Δ.Σ.) Το ίδιο ζητάμε και τώρα.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΣΥΝ.: Να εφαρμόζεται η νομοθεσία αυστηρά. Συμφωνούμε 1η προτίμηση και μόρια.

ΣΥΝΕΚ: Να εφαρμοστεί η νομιμότητα. Όταν θα είναι όλοι εδώ συζητάμε. Έχουμε έρθει με θέσεις

ΠΕΚ: Να εφαρμοστεί η νομιμότητα. 1η Ανάθεση 1η προτίμηση μόρια. Το θέμα έπρεπε να έχει λυθεί για να μην είναι εις βάρος των μαθητών. Συνεργασία με τους συναδέλφους. Δεν συμμετέχω στην προηγούμενη απόφαση αν δεν ειπώθηκε η 1η ανάθεση και η 1η προτίμηση

ΑΠΟΦΑΣΗ: Επόμενο Δ.Σ. για τις τοποθετήσεις

 • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

α) Σχετικά με το Ασφαλιστικό.

ΔΑΚΕ: Η απόφαση συνδιαμορφώνεται σύμφωνα με τις παρατάξεις που συμμετέχουν και συναποφασίζεται/ Να γίνονται τοποθετήσεις από όλους τους συμμετέχοντες

ΠΕΚ: Από ομόφωνη απόφαση η ΣΥΝΕΚ άλλαξε γνώμη και δεν έστειλε αλλαγές/ Δε βγήκε για να δώσουν προτάσεις οι ΣΥΝΕΚ για να βγει ομόφωνα.

ΣΥΝΕΚ: Ομόφωνη απόφαση να βγει ανακοίνωση (Όχι τι θα γράφει)/ Να γραφούν και οι ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων/ Δεν έχει μειώσεις το Σχέδιο Νόμου!!!/ Θεωρήσαμε σκόπιμο να βγει κατά πλειοψηφία.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΣΥΝ.: Ασφαλιστικό Σφαγείο Να ανοίξει η συζήτηση.

β)Οικονομική ενίσχυση σε συνάδελφο εκπαιδευτικό. Ομόφωνα

γ)Αίτημα προς ΕΑΚΛ Λάρισας για χορήγηση του σταδίου Αλκαζάρ για προετοιμασία μαθητών για στρατιωτικές σχολές, ΤΕΦΦΑ κ.τ.λ.

 • ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ:

Μέλοι του Δ.Σ. παραβρέθηκαν σε σύσκεψη με άλλους φορείς για το ασφαλιστικό. Φορείς: Γιατροί, Φαρμακοποιοί, Δικηγόροι, Ελεύθεροι Επαγγελματίες, Βιοτέχνες, Μικροβιολόγοι, Δημοτικοί υπάλληλοι….

 • ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ εκδήλωσης με τo ΠΟΚΕΛ εν όψει της εορτής των Τριών Ιεραρχών την Παρασκευή 29/01/2016 και ώρα 19:00 στο Γαλλικό Ινστιτούτο.
 • ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ:

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία των μελών του Δ.Σ. ΕΛΜΕ και ΟΛΜΕ επικαιροποιήθηκε η συμμετοχή μέλους του Δ.Σ. ΟΛΜΕ για τη συνέλευση την Παρασκευή 22/1/2016 κ αποφασίστηκε η διεξαγωγή της την παραπάνω ημερομηνία και ώρα 20:00 στο Δημοτικό Θέατρο ΟΥΗΛ.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΣΥΝ.: Όχι και η καλύτερη ημέρα η Παρασκευή. Αν είναι δυνατό να πάει την επόμενη εβδομάδα (Πέμπτη 28/1)/ Υπάρχει ενημέρωση από μέλος Δ.Σ. της ΟΛΜΕ ότι μπορεί να παρευρεθεί .Να γίνει Γενική Συνέλευση.

ΣΥΝΕΚ: 28-1-2016 Γενική Συνέλευση και Ενημέρωση/Μεταφορά της συνέλευσης.

ΠΕΚ: Υπήρχε πρόταση από ΟΛΜΕ για ενημερωτικές συνελεύσεις/ Αν μπορεί ο ομιλητής να παρευρεθεί τότε Ναι 28-1-2016, αν όχι να παραμείνει η Παρασκευή.

ΔΑΚΕ: Η συνέλευση έχει οριστικοποιηθεί .Τόσο ο ομιλητής όσο και ο χώρος. Λόγω πολλών αιτημάτων προς ΟΛΜΕ είμαστε επιφυλακτικοί αν θα μπορέσει να παρευρεθεί μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ ως ομιλητής. Ναι στην Παρασκευή.

ΠΑΜΕ: Θέλουμε Γενική Συνέλευση και απεργία. Δεν θέλουμε ενημέρωση. Τα ξέρουμε.

ΑΠΟΦΑΣΗ Ακύρωση της συνέλευσης της Παρασκευής 22/1/2016 (Πλειοψηφικά)/ Έκτακτο ΔΣ όταν έρθει εισήγηση από την ΟΛΜΕ (Ομόφωνα).

Loading...
 • Δια Βίου Επιλογή

  Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

  europalso

  europalso