Εκπαιδευτικοί: Η τηλεκπαίδευση διασπά και ακυρώνει το παιδαγωγικό κλίμα της τάξης

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔10/10/2020 - 11:40 | Author: Newsroom Ipaidia

Δήλωση – τοποθέτηση της Χριστιανικής Εναλλακτικής Κίνησης Εκπαιδευτικών σχετικά με το ενδεχόμενο ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις εκλογές των αιρετών των υπηρεσιακών συμβουλίων των εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Χριστιανική Εναλλακτική Κίνηση Εκπαιδευτικών  δηλώνει ότι σε περίπτωση που το ΥΠΑΙΘ εμμείνει στη θέση του για ηλεκτρονική ψηφοφορία στις εκλογές των αιρετών για τα υπηρεσιακά συμβούλια, θα αποσύρει τους/τις υποψηφίους της για το ΚΥΣΠΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΣΔΕ από αυτή την εκλογική διαδικασία.

Η ανακοίνωση

Συναδέλφισσες συνάδελφοι

Ο υπαρκτός κίνδυνος του κοροναϊού έχει δώσει «χείρα βοηθείας» στην κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ στην προσπάθειά τους να διαλύσουν την όποια κοινωνική, συνδικαλιστική και εκπαιδευτική συλλογικότητα έχει απομείνει να αντιστέκεται.

Στο σημερινό σχολείο τα μεν υγειονομικά πρωτόκολλα είναι ανάγκη να τηρούνται αναγκαστικά αλλά παράλληλα διαπιστώνουμε ότι πλήττονται σειρά παιδαγωγικών αρχών (ομαδοσυνεργατικότητα, προσωπική επαφή κ.ά.) που δυσχεραίνουν την εκπαιδευτική διαδικασία. Πέραν αυτών όμως το ΥΠΑΙΘ με μεγάλη σπουδή προσπαθεί να εισάγει και να επιβάλλει στην τάξη τη λεγόμενη «σύγχρονη εξ αποστάσεως τηλεκπαίδευση» η οποία διασπά και ακυρώνει εντελώς το παιδαγωγικό κλίμα της τάξης αφού ό, τι γίνεται μέσα σε αυτήν παρακολουθείται από άλλους, είτε μαθητές από το σπίτι, είτε μεγάλους, είτε ενδεχομένως και από έναν «μεγάλο αδελφό» που πολύ θα βοηθήσει στην και πάλι επαπειλούμενη εισαγωγή της … «αξιολόγησης» των εκπαιδευτικών.

Αλλά το ΥΠΑΙΘ κάνει ακόμα ένα βήμα παραπάνω. Επιχειρεί μέσω των επικείμενων εκλογών αιρετών για τα υπηρεσιακά συμβούλια να αλλάξει τον τρόπο εκλογής στο συνδικαλιστικό κίνημα από άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία στην κάλπη σε ηλεκτρονική ψηφοφορία από το σπίτι χωρίς έλεγχο ταυτοπροσωπίας. Κάθε εκπαιδευτικός θα αποτελεί πλέον ένα άτομο-νούμερο που δεν έχει άλλον λόγο πέραν της ηλ. ψήφου. Χωρίς εν τέλει να συμμετέχει και να προτείνει και να συν-διαμορφώνει προτάσεις. Χωρίς εγγυήσεις τόσο για την ασφαλή εφαρμογή και διεκπεραίωση μιας τέτοιας μεγάλης εκλογικής διαδικασίας όσο και για το αδιάβλητό της (καθώς ο διαχειριστής του τρόπου αυτού έχει πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα) αλλά και για τη δυνατότητα της συνάντησης και διαβούλευσης των εκπαιδευτικών έστω και στον χώρο της ψηφοφορίας αφού δεν προβλέπεται για τις εκλογές αυτές Γενική Συνέλευση. Προφανώς σε συνδυασμό με τη μεταφορά αυτής της ψηφοφορίας το Σάββατο (όπως γινόταν πριν το 2003 όπου ψήφιζαν οι μισοί περίπου από τους εκπαιδευτικούς), πρόκειται για μια γενική πρόβα για το οριστικό χτύπημα στις συλλογικές διαδικασίες του ήδη βαριά νοσούντος συνδικαλιστικού κινήματος και την πλήρη απαξίωσή του.

Για όλους αυτούς τους λόγους η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ δηλώνει ότι σε περίπτωση που το ΥΠΑΙΘ εμμείνει στη θέση του για ηλεκτρονική ψηφοφορία στις εκλογές των αιρετών για τα υπηρεσιακά συμβούλια, ΘΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΣΠΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΣΔΕ από αυτή την εκλογική διαδικασία.

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: