Όλο αυτό τον καιρό οι προσπάθειες των γονέων, των , αλλά και άλλων φορέων, για τη κινητοποίηση της δημοτικής αρχής και τη συντήρηση των σχολικών εγκαταστάσεων, φαίνεται ότι έχουν πέσει στο κενό, καθώς η δημοτική αρχή δεν έχει προχωρήσει στη παραμικρή προσπάθεια συντήρησης του σχολείου, αναφέρει η Αγωνιστική Συσπείρωση εκπαιδευτικών.

Η ανακοίνωση:

Το 36ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών (Λόφος Στρέφη, Εξάρχεια), αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της πάγιας πολιτικής του δήμου «κάνουμε ότι μπορούμε», που αφορά τις δομές εκπαίδευσης που, όπως φαίνεται, βρίσκονται στη τελευταία θέση της λίστας των προτεραιοτήτων της δημοτικής αρχής. Το σχολείο αυτό, που παραμένει ασυντήρητο για πάνω από 25 χρόνια, αποτελεί καθημερινό κίνδυνο και απειλεί την ασφάλεια και την υγιεινή των μαθητών, αλλά και των εκπαιδευτικών του.

Όλο αυτό τον καιρό οι προσπάθειες των γονέων, των εκπαιδευτικών, αλλά και άλλων φορέων, για τη κινητοποίηση της δημοτικής αρχής και τη συντήρηση των σχολικών εγκαταστάσεων, φαίνεται ότι έχουν πέσει στο κενό, καθώς η δημοτική αρχή δεν έχει προχωρήσει στη παραμικρή προσπάθεια συντήρησης του σχολείου.

Οι πρόσφατες βροχές ανέδειξαν για πολλοστή φορά το πάγιο πρόβλημα του συγκεκριμένου σχολείου, που έχει χαρακτηριστεί από τους ίδιους τους γονείς ως «υγειονομική βόμβα» (οι τουαλέτες είναι σε τραγική κατάσταση, καλώδια κρέμονται εκτεθειμένα, οι αίθουσες είναι μικρές και ακατάλληλες και τόσα ακόμα). Η ταράτσα του κτιρίου δεν έχει μόνωση και τα κουφώματα μπάζουν από παντού. Ως αποτέλεσμα, όλες οι τάξεις του τελευταίου ορόφου πλημμύρισαν, όπως και κάποιες τάξεις του πρώτου ορόφου και ορισμένοι χώροι του υπογείου. Καταστράφηκαν τα βιβλία που είχαν παραληφθεί για του χρόνου, καθώς και προσωπικά αντικείμενα μαθητών και εκπαιδευτικών.

Φτάνει πια! Την ώρα που με δις από την πλάτη του ελληνικού λαού το Ελληνικό μετατρέπεται σε ελληνική ριβιέρα, δεν δίνουν ούτε ένα ευρώ για τα σχολικά κτίρια που είναι έτοιμα να καταρρεύσουν!
Απαιτούμε εδώ και τώρα:

Ο δήμος να αναλάβει τις ευθύνες του και να προχωρήσει άμεσα στην αναγκαία συντήρηση τόσο του 36ου Δημοτικού Σχολείου, όσο και κάθε άλλου σχολείου της περιοχής μας.

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για τη μόρφωση και τη ζωή που αξίζει στους μαθητές μας!