( του Ι.Χρηστάκη )
Μεγαλειώδης συγκέντρωση εκπαιδευτικών, αυτή την ώρα , κάνει την πλατεία Συντάγματος να πάλλεται από τον ενθουσιασμό, τα αγνά συνθήματα, τις τίμιες ιαχές των δεκάδων χιλιάδων εκπαιδευτικών, που είδαν τα όνειρα της ζωής τους να απειλούνται από μια συμμορία 153 -155 ατόμων που ετοιμάζονται για μια ακόμα φορά να βάψουν με αίμα τα χέρια τους.
Μια δράκα αποτυχημένων πολιτικών που αφού οδήγησαν τη χώρα στην οικονομική καταστροφή , ολοκληρώνουν το έγκλημα με μαζικές απολύσεις στο δημόσιο.Όμως ο κυρίαρχος λαός είναι έτοιμος να τους στείλει στον αγύριστο.Σήκωσε κεφάλι μετά από τόσες ταπεινώσεις που γνώρισε.
Τρέμουν την αποψινή λαοθάλασσα, ξέρουν ότι οι μέρες τους τελειώνουν, ο Κορυδαλλός ή στην καλύτερη το ελικόπτερο θα είναι η κατάληξή τους.Οι εκλογές είναι κοντά πλέον, ίσως και αυτό το Φθινόπωρο.
Μια μεγάλη, μια χαρμόσυνη μέρα είναι η σημερινή.Ό, τι και να ψηφίσουν στον ιερό χώρο του Κοινοβουλίου που το κατάντησαν, οι της συμπολίτευσης, χαμαιτυπείο , στη συνείδηση του κόσμου είναι ξεγραμμένοι.
Έκαναν το μέγα λάθος:Πήγαν να καταστρέψουν το δημόσιο σχολείο, απολύοντας , στην αρχή,συναδέλφους της τεχνικής εκπαίδευσης και στερώντας τα ελληνόπουλα από την εκμάθηση της ιταλικής και ισπανικής γλώσσας.Και ετοιμάζουν για το Σεπτέμβριο, εν ψυχρώ απολύσεις από όλες τις ειδικότητες 20.000 και πλέον καθηγητών.
Οι αχρείοι δεσμώτες μας που ζουν με δεκάδες φύλακες και μπράβους και τα παιδιά τους τα στέλνουν στα ιδιωτικά σχολεία.Παραχαράσσουν την έκδηλη κοινωνική αδικία με τους αργυρώνητους δημοσιογράφους των γνωστών συγκροτημάτων.Ξοδεύουν και τα τελευταία εισρέοντα δισεκατομμύρια ευρώ σε μπίζνες δικών τους εγαλοεργολάβων, τραπεζιτών, εφοπλιστών, καναλαρχών.