«Προκαταρκτική συμφωνία» διαπιστώνει Ευρωπαίος αξιωματούχος

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔05/04/2017 - 16:38 | Author: Newsroom Ipaidia

Αισιόδοξη για σημαντική πρόοδο στο Eurogroup της 7ης Απριλίου στη Μάλτα εμφανίστηκε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την εκπρόσωπο Τύπου Άννικα Μπράιντχαρτ να δηλώνει πως υπήρξε μια «σύγκλιση απόψεων χθες».

Αναφορικά με τις χθεσινές επαφές στις Βρυξέλλες, η εκπρόσωπος Τύπου του Επίτροπου Οικονομικών υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε πως αποτέλεσε μια «καλή ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων».

Η Άννικα Μπράιντχαρτ, είπε πως η Επιτροπή θεωρεί πως υπήρξε «σύγκλιση απόψεων» στα ζητήματα της αξιολόγησης και ολοκλήρωσε λέγοντας πως ελπίζει στην επίτευξη σημαντικής προόδου στη Μάλτα.

Ευρωπαίος αξιωματούχος εξηγούσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι κατά τη χθεσινή συνάντηση υπήρξε ενός είδους «προκαταρκτική συμφωνία» στη βάση ενός συμβιβασμού μεταξύ ΔΝΤ και ελληνικής πλευράς. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ μεταξύ των ίδιων παικτών, θα φανεί κατά πόσο αυτός ο συμβιβασμός έχει την πολιτική έγκριση όλων των πλευρών για να πάει στο Eurogroup της Παρασκευής. Στόχος του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, δεν είναι άλλος από το να μπορέσει να παρουσιάσει στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, στη Μάλτα, μία «πολιτική συμφωνία» που θα ανοίξει τον δρόμο για την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας αμέσως μετά, σημείωνε η ίδια πηγή.

Loading...


  • europalso

    ideascentral