Πηγές Βρυξελλών και Αθήνας: Είμαστε κοντά σε συμφωνία

Πηγές Βρυξελλών και Αθήνας: Είμαστε κοντά σε συμφωνία

Πίνακας περιεχομένων

Στον απόηχο της χθεσινοβραδινής συνάντησης, πηγές κοντά στη διαπραγμάτευση των δύο πλευρών εξέφρασαν την πεποίθηση ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος και είμαστε κοντά σε συμφωνία. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το σχέδιο συμβιβασμού προβλέπει τη λήψη μέτρων ύψους 1% του ΑΕΠ στις συντάξεις το 2019 και ύψους 1% του ΑΕΠ το 2020 στο φορολογικό. Όμως, σε περίπτωση που οι προβλέψεις για το 2018 δεν επαληθευτούν και η οικονομία βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση, τότε τα μέτρα στο σύνολο τους (1% του ΑΕΠ ασφαλιστικό και 1% του ΑΕΠ φορολογικό) θα τεθούν σε εφαρμογή όλα μαζί από το 2019. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, τα στοιχεία του συμβιβασμού πρέπει, ακόμη, να εγκριθούν από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Στον απόηχο της χθεσινοβραδινής συνάντησης, πηγές κοντά στη διαπραγμάτευση των δύο πλευρών εξέφρασαν την πεποίθηση ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος και είμαστε κοντά σε συμφωνία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το σχέδιο συμβιβασμού προβλέπει τη λήψη μέτρων ύψους 1% του ΑΕΠ στις συντάξεις το 2019 και ύψους 1% του ΑΕΠ το 2020 στο φορολογικό.

Όμως, σε περίπτωση που οι προβλέψεις για το 2018 δεν επαληθευτούν και η οικονομία βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση, τότε τα μέτρα στο σύνολο τους (1% του ΑΕΠ ασφαλιστικό και 1% του ΑΕΠ φορολογικό) θα τεθούν σε εφαρμογή όλα μαζί από το 2019.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, τα στοιχεία του συμβιβασμού πρέπει, ακόμη, να εγκριθούν από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο iPaidia.gr