Ο Σόιμπλε θέλει Grexit – Χωρίς ΔΝΤ, ελληνική έξοδος από το ευρώ

Ο Σόιμπλε θέλει Grexit  – Χωρίς ΔΝΤ, ελληνική έξοδος από το ευρώ

Φουντώνουν πάλι τα σενάρια για Grexit που επαναφέρουν το σκηνικό του καλοκαιριού του 2015, με τη Bild να αναφέρει ότι επειδή το ΔΝΤ αρνείται, όπως φαίνεται, να συνεχίσει τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα, ο B. Σόιμπλε τάσσεται υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Η εφημερίδα στο σημερινό της φύλλο, αναφέρεται στο ελληνικό ζήτημα και τις πληροφορίες που έχει ότι την προεκλογική περίοδο το γερμανικό Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα κατευθύνεται προς την αναζωπύρωση της συζήτησης για έξοδο της χώρας μας από την ευρωζώνη.

«Επειδή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αρνείται όπως φαίνεται να συνεχίσει τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα, ο υπουργός Οικονομικών τάσσεται υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ».

Αυτό γράφει ο αρθρογράφος επισημαίνοντας ότι την πληροφορία αυτή έχει η εφημερίδα από κύκλους του κόμματος που υπενθυμίζουν ότι ο Σόιμπλε παραμένει στην υπόσχεση πριν από δύο χρόνια ότι βοήθεια προς την Ελλάδα θα δοθεί μόνο υπό την προϋπόθεση συμμετοχής του Ταμείου.

Μάλιστα η Bild φιλοξενεί δήλωση του χριστιανοδημοκράτη Κάρστεν Λίνεμαν, εμπειρογνώμονα σε θέματα οικονομίας, που υπογραμμίζει την ανάγκη εξεύρεσης ενός διαφορετικού δρόμου, που να προβλέπει διαδικασία χρεοκοπίας εντός του ευρώ μαζί με τη δυνατότητα εξόδου του χρεοκοπημένου κράτους.

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Η συμμετοχή του ΔΝΤ αποτελεί προϋπόθεση για το πρόγραμμα

Η Γερμανία συνεχίζει να πιστεύει ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας και ότι είναι πολύ νωρίς να αρχίσουν να εξετάζονται άλλα ενδεχόμενα σενάρια για την περίπτωση που το ΔΝΤ δεν συμμετάσχει, δήλωσε, στο μεταξύ, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

Ο ίδιος δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι το Ταμείο είχε αναφέρει σε έγγραφό του πριν από περίπου δύο χρόνια ότι θα συμμετείχε στο πακέτο βοήθειας της Ελλάδας, προσθέτοντας:

«Τίποτα δεν έχει αλλάξει αναφορικά με αυτό και είναι πάρα πολύ νωρίς να σκεφθεί κανείς το ‘τι θα γίνει εάν’».

Η συμμετοχή του ΔΝΤ αποτελεί επίσης προϋπόθεση για το τρέχον τρίτο πρόγραμμα διάσωσης, πρόσθεσε η πλευρά Σόιμπλε.

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !