Κικίλιας – κορονοϊός: Πότε θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔02/12/2020 - 19:44 | Author: Newsroom Ipaidia

Kορονοϊός: Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στη μεγάλη πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα και ανακοίνωσε ότι ομάδα γιατρών από ιδιωτικά θεραπευτήρια μεταβαίνουν στην περιοχή,  ώστε να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Επεσήμανε, δε, ότι μία ενδεχόμενη πρόωρη άρση του lockdown, θα είχε ως αποτέλεσμα περισσότερους νεκρούς και ασθενείς.

Πιο αναλυτικά:

«Ο ΠΟΥ είναι σημαντικός εταίρος της χώρας. Να πω ότι βρισκόμαστε σε μία πολύ κρίσιμη καμπή για τη χώρα. Κάθε 17 δευτερόλεπτα, ένας άνθρωπος πεθαίνει από κορονοϊό στην Ευρώπη. Δεν μπορεί να υπάρξει πρόωρη χαλάρωση των μέτρων, διότι θα έχουμε περισσότερους θανάτους και κρούσματα. Χώρες όπως το Ισραήλ σκοπεύουν να επαναφέρουν το lockdown. Αυτό θα μας καθορίσει την περαιτέρω στάση μας.

Στη Βόρεια Ελλάδα, που αντιμετωπίζει τεράστια πίεση, γίναμε όλοι μάρτυρες της τιτάνιας προσπάθειας των νοσοκομείων. Όλα τα νοσοκομεία δοκιμάζονται και πιέζονται και η εντολή του πρωθυπουργού είναι να στηρίξουμε με όλες τις δυνάμεις μας.

Έχουν πάει 167 γιατροί και επιπλέον νοσηλευτικό προσωπικό, για να στηρίξουν τη μάχη αυτή.

Ανακοινώνω ότι, πολυμελής ομάδα γιατρών των ΥΓΕΙΑ, Metropolitan και General, μεταβαίνουν εθελοντικά στη Βόρεια Ελλάδα, προκειμένου να στηρίξουν την προσπάθεια.

Από τον όμιλο Ιασώ ανεβαίνουν εντατικολόγοι.

Με διάταξη που καταθέτουμε αύριο στη Βουλή, όλοι οι γιατροί και νοσηλευτές του ΕΣΥ θα δουν διπλασιασμό των μισθών τους για όσο διάστημα παρέχουν τις υπηρεσίες τους στη Βόρεια Ελλάδα.

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα κριθούμε όλοι για τον τρόπο που θα κληθούμε να οργανωθούμε και να εμβολιάσουμε τους πολίτες. Γίνεται για πρώτη φορά μία συνολική προσπάθεια στην Ευρώπη. Με το που θα εγκριθούν τα εμβόλια, θα παραλάβουμε τα εμβόλια και την επομένη της παραλαβής, θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός».

Απαντώντας σε ερώτηση για την άρση του lockdown, είπε ότι με φροντίδα του πρωθυπουργού και την εμπιστοσύνη στους ειδικούς, η κυβέρνηση θα προχωρήσει με προσοχή. «Από τη στιγμή που υπάρχει ελπίδα με τα εμβόλια και με σεβασμό ο ένας για τον άλλον, θα φροντίσουμε ώστε να φτάσουμε στην ώρα που η επιστήμη θα δώσει λύσεις», τόνισε.

Κορονοϊός: Στα ύψη τα κρούσματα και σήμερα

Θεσσαλονίκη – κορονοϊός: Σημαντική επιβράδυνση στον ρυθμό μείωσης του ιικού φορτίου στα λύματα  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: