Κικίλιας για κορωνοϊό: Δύσκολοι οι επόμενοι μήνες – Ποιοι θα κάνουν πρώτα το εμβόλιο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔24/10/2020 - 17:02 | Author: Ανθή Ιωαννίδου

Δύσκολοι θα είναι οι επόμενοι μήνες σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια. Ποιοι θα κάνουν πρώτα το εμβόλιο;

«Υπάρχουν ακόμη αρκετά όπλα στη φαρέτρα της πολιτείας», είπε ο Βασίλης Κικίλιας, για το ενδεχόμενος ενός νέου καθολικού lockdown.

Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, χαρακτήρισε τα νέα μέτρα λελογισμένα και ανάλογα με τις ανάγκες της κοινωνίας.

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί τα μέτρα δεν εφαρμόζονται οριζόντια σε όλη τη χώρα, είπε ότι η κυβέρνηση έχει να προσμετρήσει την κοινωνία και τους ανθρώπους, που αγωνιούν, και παράλληλα να προστατεύσει τις ζωές των ανθρώπων.

Ο κ. Κικίλιας είπε πως οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι και αυτός είναι ο λόγος, που απαιτείται μια σημαντική προσπάθεια από όλους, έως ότου η επιστήμη βοηθήσει την κατάσταση με ένα εμβόλιο, κάτι «που δεν είναι μακριά».

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι με βάση την πληροφόρηση που υπάρχει από κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρίες που «τρέχουν» εμβόλια για τον κορονοϊό και βρίσκονται στη φάση 3 των κλινικών δοκιμών, καλά νέα θα μπορουσαν να υπάρχουν στο τέλος της χρονιάς ή στην αρχή της επόμενης.

Επεσήμανε ότι οι πρώτες δόσεις εμβολίων θα παραδοθούν την ίδια ώρα σε όλες τις χώρες της ΕΕ καθώς υπάρχει συμφωνία να μοιραστούν τα εμβόλια βάση αλγορίθμου ανάλογα με τον αριθμό κατοίκων ανά χώρα.

Πρώτοι θα εμβολιαστούν οι ευπαθείς ομάδες και οι υγειονομικοί.  • Η Παιδεία στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: