Ανθρώπινα Δικαιώματα: Συνεργασία της Διεθνούς Αμνηστίας με σχολεία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔10/12/2020 - 22:30 | Author: Newsroom Ipaidia

Πρωτότυπες κάρτες, χειροτεχνίες και ζωγραφιές που στέλνουν μηνύματα υποστήριξης στο προσωπικό των νοσοκομείων και υγειονομικών κέντρων της Ελλάδας, δημιούργησαν μαθητές από 150 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλης της χώρας, σε συνεργασία με το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας.

«Όλοι εσείς που παλεύετε στα νοσοκομεία, ασθενείς, γιατροί, νοσοκόμοι και όλο το προσωπικό, σας ευχαριστούμε για την υπομονή και το θάρρος σας σε μια τόσο δύσκολη περίοδο», σημειώνει η Ρωξάνη, μαθήτρια της πρώτης γυμνασίου σε σχολείο της Θεσσαλονίκης. Δύο μαθήτριες της έκτης δημοτικού, σχολείου της Αττικής, η Τάνια και η Σοφία, γράφουν από την πλευρά τους: «Σας ευχαριστούμε που προσπαθείτε να σώζετε ανθρώπους. Ξέρουμε ότι ο Covid-19 έχει αλλάξει τις ζωές όλων μας και εσείς βάζετε καθημερινά τη ζωή σας σε κίνδυνο. Είμαστε ευγνώμονες για αυτή σας την προσπάθεια. Είσαστε πραγματικά ήρωες».

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Εγώ και Εσύ Μαζί: Εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα» υλοποιήθηκε με την ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Στο πλαίσιο του προγράμματος συγκεντρώθηκαν περισσότερες από 8.000 κάρτες, ζωγραφιές και μηνύματα μαθητών και ακτιβιστών της Διεθνούς Αμνηστίας προς γιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικό προσωπικό και προσωπικό καθαρισμού και σίτισης των νοσοκομείων. Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της οργάνωσης, όλες οι κάρτες των μαθητών θα σταλούν με μέιλ στα νοσοκομεία της χώρας, ενώ μετά το πέρας της απαγόρευσης κυκλοφορίας, πολλές από αυτές θα παραδοθούν στο υγειονομικό προσωπικό της χώρας.

Επίσης, η Διεθνής Αμνηστία υλοποιεί εκστρατεία για την ενίσχυση του συστήματος υγείας στην Ελλάδα. Σχετική έκκληση θα αποσταλεί στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: