Αλλάζουν οι διαδικασίες για τις μεταποιητικές επιχειρήσεις

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔18/05/2018 - 20:00 | Author: Newsroom Ipaidia

Στην περαιτέρω απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης, εγκατάστασης και λειτουργίας των μεταποιητικών επιχειρήσεων θα προχωρήσει, το αμέσως επόμενο διάστημα, το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. Αυτό συμφωνήθηκε στη σημερινή συνάντηση που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης, με τους επικεφαλής των θεσμών. Όπως επισημάνθηκε στη συνάντηση, ήδη το υπουργείο βρίσκεται σε φάση επεξεργασίας συγκεκριμένων μέτρων, μέσα από διάλογο με την επιχειρηματική κοινότητα, δεδομένου ότι οι απλοποιήσεις είναι αναγκαία συνθήκη για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος αλλά και της παραγωγικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων.

Επίσης, σημειώθηκε ότι οι προτάσεις που έχουν διαμορφωθεί αποτελούν προϊόν διαλόγου, εκτός από τους παραγωγικούς φορείς, και την Παγκόσμια Τράπεζα που λειτουργεί ως σύμβουλος στο συγκεκριμένο θέμα.

Ο υπουργός γνωστοποίησε, ακόμη ότι στη συνάντηση συμφωνήθηκε να υπάρξουν αλλαγές και για τις δραστηριότητες που χαρακτηρίζονται οχλούσες (τρεις κατηγορίες ισχύουν στην Ελλάδα) για την αναμόρφωση του πλαισίου. Θα διερευνηθεί η διεθνής εμπειρία και «καλές πρακτικές» από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ωστόσο, αυτή η μεταρρύθμιση θα πραγματοποιηθεί περίπου σε μία διετία, καθώς η διαδικασίες είναι περίπλοκες.

Loading...
  • ideascentral

    europalso