Σκουρλέτης για πανεπιστημιακή αστυνομία: Η απαράδεκτη αυτή επιλογή δεν αφορά μόνο τους φοιτητές

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔15/01/2021 - 15:33 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 15/01/2021 - 15:35

Η απαράδεκτη επιλογή για αστυνομία στα πανεπιστήμια δεν αφορά μόνο τους φοιτητές, είναι ευρύτερο ζήτημα δημοκρατίας το οποίο συνδέεται με την αυταρχικοποίηση που βλέπουμε παντού και πρέπει να βρει απέναντί του ένα πλατύ, δημοκρατικό μέτωπο, επεσήμανε σε συνέντευξή του ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Επικρατείας, Πάνος Σκουρλέτης.

Ο κ. Σκουρλέτης,  μιλώντας στον  ΑΝΤ1,  σημείωσε ότι «Η κυβέρνηση θα έπρεπε να ασχολείται με άλλα πράγματα, από το να παίρνει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, οι οποίες ενισχύουν τον αυταρχισμό στην κοινωνία. Ας κοιτάξει ο κ. Μητσοτάκης τι θα γίνει με τα εμβόλια και με τη δυνατότητα πρόσβασης στις πατέντες για να παράγονται εμβόλια στην Ευρώπη και να αφήσει αυτή την απαράδεκτη, αντιδημοκρατική επιλογή, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη να έχει λόγο ακόμη και για το πώς θα γίνονται οι εξετάσεις».

Πρόκειται, όπως είπε, για μια όχι τυχαία επιλογή. Είναι ακόμη ένα βήμα μιας επιλογής αυταρχικοποίησης της κοινωνίας. «Το βλέπουμε συνολικά απέναντι στη νεολαία που θέτει ερωτήματα για το μέλλον της, για τη ζωή της. Βλέπουμε καθημερινά να συμβαίνουν αναίτιες προσαγωγές, να απαγορεύονται συγκεντρώσεις και, τώρα, να καταργείται στην πράξη το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων. Θυμίζει άλλες εποχές, αυτό το μέτρο δεν πρέπει να ισχύσει και πρέπει να βρει απέναντί του ένα πλατύ, δημοκρατικό μέτωπο.

Δεν αφορά μόνο την πανεπιστημιακή κοινότητα, είναι θέμα δημοκρατίας στην Ελλάδα. Όπως θέμα δημοκρατίας στην Ελλάδα είναι το πώς διαχειρίζονται τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, το πώς φέρνουν την “Palantir” για να ψάχνει τα δεδομένα μας, μέσα από το διαδίκτυο και να τα δίνουν σε επικοινωνιολόγους και να κάνουν εισηγήσεις για να χειραγωγήσουν τον κόσμο», υπογράμμισε ο κ. Σκουρλέτης. • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !
  • express

   europalso

  Enter your email address: