Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Κάλεσμα σε γονείς που τα παιδιά τους έμειναν εκτός παιδικών σταθμών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/09/2018 - 09:28 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

“Χιλιάδες οικογένειες με μικρά παιδιά βρίσκονται, όπως κάθε χρόνο, αντιμέτωπες με το πρόβλημα της αναζήτησης μιας θέσης στους δημοτικούς .

Πάνω από 67.000 βρέφη και παιδιά αποκλείονται από τους παιδικούς σταθμούς αφού σύμφωνα με τα στοιχεία της από τις 161.360 αιτήσεις, το πολυπόθητο πήραν μόλις 93.611, εκ των οποίων οι 23.988 είναι θέσεις σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ). Ο αριθμός είναι ακόμα μεγαλύτερος αν προσθέσει κανείς και τις οικογένειες που δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα. Και όλα αυτά την ώρα που ήδη οι δομές ειδικά για βρέφη είναι απολύτως ανεπαρκείς στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς με αποτέλεσμα και όσες οικογένειες με βρέφη έχουν λάβει voucher να κινδυνεύουν να μην βρουν κατάλληλη δομή”.

Τα παραπάνω αναφέρει η ανακοίνωση του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής και προσθέτει:

«Για μια ακόμη χρονιά η κρατική χρηματοδότηση αφορά σε ψίχουλα, οι δημόσιες δημοτικές δομές συρρικνώνονται αντί να διευρύνονται, το προσωπικό τους παραμένει μόνιμα ανεπαρκές και στη διαρκή ομηρία των συμβάσεων. Μπορεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να πανηγυρίζει την έξοδο από τα μνημόνια, όμως η επιστροφή στη κανονικότητα, η ανάπτυξή τους, σημαίνει για χιλιάδες οικογένειες αδυναμία να πάνε τα παιδιά τους σε παιδικό σταθμό.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί τους συλλόγους γονέων των παιδικών σταθμών, την Ομοσπονδία Γονέων και την Οργάνωση Γυναικών Ελλάδος αλλά και κάθε γονέα που το παιδί του έμεινε εκτός σε σύσκεψη στα γραφεία του Συνδικάτου Χρυσάφη 10 Ηλιούπολη (πλησίον του σταθμού μετρό Ηλιούπολης) τη ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 9-9-2018 στις 11:00 το πρωί για να συζητήσουμε τις εξελίξεις και να οργανώσουμε τον αγώνα μας μαζί γονείς και εργαζόμενοι στους δήμους.

Σήμερα που η επιστήμη και η τεχνολογία, η παραγωγικότητα της εργασίας, έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο δεν πρέπει να αποδεχθούμε κάθε χρόνο χιλιάδες οικογένειες να μην μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς, να μην υπάρχουν κατάλληλες δομές, επαρκές προσωπικό, εκτεταμένη εργασιακή ανασφάλεια. Πρέπει να βάλουμε μπροστά τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες για προσχολική αγωγή δημόσια και δωρεάν για όλα τα παιδιά, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους, με επαρκή χρηματοδότηση, κατάλληλη κτιριακή και υλικοτεχνική υποδομή, στελέχωση με μόνιμο επιστημονικό παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό».

ΕΕΤΑΑ Παιδικοί Σταθμοί ΕΣΠΑ: Η προσχολική αγωγή είναι δικαίωμα κάθε παιδιού • Βάσεις 2020 - Εκτιμήσεις: Σε ποιές σχολές αναμένεται πτώση

  Το ipaidia.gr στο google news

  Τελευταίες Ειδήσεις

  Ειδήσεις και εκτιμήσεις για τις βάσεις 2020  • ideascentral

   europalso