ΠΟΣΥΠ: Καταγγελία για την μη λήψη μέτρων πρόληψης και προστασίας από τον κορονοϊό

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔16/03/2020 - 09:21 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Κύριοι Περιφερειάρχες, Με το Π.Δ. 161/2000 μκοεταβιβάστηκαν στις τέως Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και νυν Περιφερειακές Ενότητες της χώρας αρμοδιότητες του Υπουργείου Παιδείας που αφορούσαν, μεταξύ άλλων, στη στέγαση των περιφερειακών υπηρεσιών του ΥΠΕΠΘ και στη μίσθωση ακινήτων για την κάλυψη των αναγκών τους, καθώς και στην αντιμετώπιση των λειτουργικών δαπανών των υπηρεσιών αυτών.

ΠΟΣΥΠ

Σύμφωνα δε με πλείστες γνωμοδοτήσεις του ΝΣΚ στην έννοια των λειτουργικών δαπανών του άρθρου 1 παρ. 3 του Προεδρικού Διατάγματος 161/2000 εντάσσονται όλες οι δαπάνες διοίκησης και λειτουργίας όπως τηλεφωνικά και ταχυδρομικά τέλη, φωτισμός, ύδρευση, καθαρισμός, εκτυπώσεις, εκδόσεις, μεταφορές υλικών, προμήθειες κ.λπ..

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας πολλές φορές στο παρελθόν επικοινώνησε μαζί σας για να καταγγείλει την αδιαφορία και αδυναμία που επιδεικνύεται διαχρονικά από τις Υπηρεσίες σας αναφορικά με τις δαπάνες διοίκησης και λειτουργίας των Υπηρεσιών μας, στο σύνολο σχεδόν των αιρετών Περιφερειών της χώρας.

Στην παρούσα συγκυρία όμως, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας καταγγείλουμε για την ανεπίτρεπτη αδιαφορία και αδυναμία που επιδεικνύετε στην εφαρμογή των μέτρων πρόσληψης και περιορισμού της επέκτασης του κορωνοϊού covid-19, με την λήψη των αναγκαίων και πρόσφορων μέτρων της καθαριότητας και της απολύμανσης των χώρων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που λειτουργούν Πανελλαδικά σε όλες τις πρωτεύουσες των Νομών, καθώς και στην διάθεση των απαραίτητων μέσων καθαριότητας και απολύμανσης.

Σας επισημαίνουμε ότι κατά τις προηγούμενες ημέρες, ακόμη και μέχρι σήμερα, 200.000 εκπαιδευτικοί έχουν επισκεφθεί τις Υπηρεσίες μας για την αυτοπρόσωπη κατάθεση των δικαιολογητικών μόνιμου διορισμού τους για τέσσερις (4) προκηρύξεις του ΑΣΕΠ, επιβαρύνοντας τους χώρους και τους υπαλλήλους.

Σας καλούμε άμεσα να λάβετε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες και με βάση τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που έχουν εκδοθεί, να υπάρξει η απαραίτητη μέριμνα για τα ανωτέρω στις Υπηρεσίες μας.

Σας καλούμε αν εσείς αδυνατείτε και με βάση πάλι τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που έχουν εκδοθεί, να απευθυνθείτε στο Υπουργείο Παιδείας για την υλοποίησή τους.

Σε αντίθετη περίπτωση είμαστε υποχρεωμένοι να καταφύγουμε άμεσα στους κατά τόπους αρμόδιους εισαγγελείς και να ζητήσουμε την συνδρομή τους για κάθε παράλειψή σας που αφορά στην προστασία των εργαζομένων που εκπροσωπούμε.

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: