Κωλυσιεργία και πάλι στην συγκρότηση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ημαθίας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔15/01/2017 - 20:14 | Author: Newsroom Ipaidia

Την Πέμπτη 12/1/2017 έγινε η τυπικά τρίτη συνεδρίαση για την συγκρότηση νέου ΔΣ της ΕΛΜΕ Ημαθίας (ουσιαστικά δεύτερη, μιας και στην πρώτη δεν παρέστησαν οι ΣΥΝΕΚ και ένα μέλος της ΔΑΚΕ).

Ούτε σε αυτή την συνεδρίαση προέκυψε κάτι, αφού, ναι μεν ΔΑΚΕ και ΣΥΝΕΚ τάσσονται υπέρ του αναλογικού Προεδρείου, αλλά δεν προχωρούν στην ψήφισή του, ο δε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα διεκδικήσει καμία θέση στο προεδρείο. Στο ερώτημα γιατί τελικά δεν ψηφίζεται το αναλογικό από την στιγμή που υποστηρίζεται από 5 (σε σύνολο 7) μέλη του ΔΣ, η απάντηση ήταν πως οι ΣΥΝΕΚ θεωρούν πως πρέπει να υπάρξει προηγούμενη συμφωνία των παρατάξεων και υποχρεωτική συμμετοχή του ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ, γιατί διαφορετικά θα θεωρηθεί πως το προεδρείο θα προέλθει από πολιτική συμφωνία!!!

Είναι φανερό πως η συγκρότηση καθυστερεί για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους. Γι’ αυτό και ο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ πρότεινε να γίνουν περισσότερες συχνές συνεδριάσεις (ανά διήμερο π.χ.), προκειμένου να μπορέσουν οι ΣΥΝΕΚ να ξεπεράσουν τα όποια επικοινωνιακά τους προβλήματα και να επιτευχθεί γρήγορα η συγκρότηση.

Η νέα συνεδρίαση του ΔΣ είναι προγραμματισμένη για αύριο Δευτέρα 16/1/2017 στις 4:00μμ.

Το ΔΣ, ακόμη και χωρίς να έχει συγκροτηθεί σε σώμα, προχώρησε στην ψήφιση τριών ανακοινώσεων. Από αυτές η ανακοίνωση στήριξης της ΕΛΜΕ Κεφαλλονιάς-Ιθάκης και η ανακοίνωση καταδίκης των εγκαινίων γραφείων της Χρυσής Αυγής στη Βέροια ψηφίστηκαν ομόφωνα. Μία ακόμη καταγγελία του τομέα Παιδείας της ΝΔ για δηλώσεις του ενάντια στους εκπαιδευτικούς υιοθετήθηκε κατά πλειοψηφία, μιας και δεν ψηφίστηκε από τις ΣΥΝΕΚ.

alt  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: