Η FIFPro και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας Εγκαινιάζουν Διεθνές Εξ Αποστάσεως Πρόγραμμα για Επαγγελματίες Ποδοσφαιριστές

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔16/03/2017 - 21:11 | Author: Newsroom Ipaidia

Η Frederique Winia, Διευθύντρια Εκπαίδευσης της FIFPro, και ο Καθηγητής Νίκος Καρτακούλλης, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, υπογράφουν το Μνημόνιο Συνεργασίας στα κεντρικά γραφεία της FIFPro στο Hoofddorp, Ολλανδία.

Hoofddorp, Ολλανδία, 6 Μαρτίου 2017

Η FIFPro, η παγκόσμια οργάνωση που εκπροσωπεί τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (UNIC), έχουν εγκαινιάσει μια διεθνή πρωτοβουλία που θα επιτρέψει σε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές σε όλο τον κόσμο να σπουδάσουν εξ αποστάσεως Αθλητική Διοίκηση και Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Η συνεργασία, η οποία θα διαρκέσει πέντε χρόνια, προσφέρει σε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές μια σειρά ωφελημάτων, συμπεριλαμβανομένου ενός Προγράμματος Υποτροφιών το οποίο προσφέρει πλήρεις υποτροφίες, καθώς και μερικές υποτροφίες .

«Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συνεργασία μας με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας» δήλωσε η Frederique Winia, η Διευθύντρια Εκπαίδευσης της FIFPro. «Τώρα μπορούμε να προσφέρουμε ένα μαθησιακό πακέτο εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, σε όλα τα μέλη μας σε όλο τον κόσμο».

«Η εκπαίδευση είναι απαραίτητη για κάθε άτομο, συμπεριλαμβανομένων και των επαγγελματικών ποδοσφαιριστών», πρόσθεσε η κα. Winia. «Η FIFPro και οι Σύνδεσμοι μας ενθαρρύνουν τους παίκτες να σπουδάσουν για την απόκτηση κατάλληλων ακαδημαϊκών ή επαγγελματικών προσόντων, που θα τους βοηθήσουν να αναπτύξουν προοπτικές καριέρας πέραν της αθλητικής τους καριέρας. Η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι ένα μεγάλο βήμα υποστήριξης αυτής της προσπάθειας».

“Εκ μέρους του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη FIFPro για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο Πανεπιστήμιο μας», είπε ο Καθ. Νίκος Καρτακούλλης, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. «Αυτή η συνεργασία είναι πλήρως εναρμονισμένη με τις αξίες και την αποστολή του Πανεπιστημίου για την προσφορά εκπαίδευσης σε διεθνές επίπεδο, προσαρμοσμένη στις ανάγκες των φοιτητών από όλο τον κόσμο» πρόσθεσε ο Καθ. Καρτακούλλης.

H FIFPro πρόσφέρε σε Ευρωπαίους επαγγγελματίες ποδοσφαιριστές την ευκαιρία να σπουδάσουν Αθλητική Διοίκηση το 2011 στο University College της Δανίας. Οι πρώτοι φοιτητές αποφοίτησαν το 2015. «Θα συνεχίσουμε την πολύ επιτυχημένη μας συνεργασία με το University College της Δανίας», είπε η κα.Winia, διευκρινίζοντας ότι “μόνο ένας περιορισμένος αριθμός ποδοσφαιριστών μπορούν να εγγραφούν στη συγκεκριμένη ακαδημία εξ αποστάσεως».

Από την άλλη πλευρά, η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας διευρύνει σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη του δεσμού του οργανισμού με τους ποδοσφαιριστές, επιτρέποντας στη FIFPro να φροντίσει τις εκπαιδευτικές ανάγκες των αθλητών στους Συνδέσμους – μέλη της Ευρώπης και στους 30 Συνδέσμους μέλη της στην Αφρική, στην Αμερικανική ήπειρο και στην Ασία.

Οι ενδιαφερόμενοι ποδοσφαιριστές μπορούν να πληροφορηθούν για την πρωτοβουλία και για τα προγράμματα σπουδών από την ιστοσελίδα  www.unic.ac.cy/fifpro ή να επικοινωνήσουν με τον Σύνδεσμο της χώρας τους στην ιστοσελίδα www.fifpro.org/en/members

 

Loading...
  • thessalias

    ideascentral

    europalso