Η ΕΣΑμεΑ ζητά την επιτάχυνση των διαδικασιών για τη λειτουργία των νέων φαρμακείων ΕΟΠΥΥ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔19/09/2018 - 20:00 | Author: Newsroom Ipaidia

Την επιτάχυνση των διαδικασιών λειτουργίας των νέων φαρμακείων του , λόγω του ότι θα επιτρέψουν πραγματικά την καθολική πρόσβαση των χρονίως πασχόντων στα αναγκαία σκευάσματα, ζητά με επιστολή της η ΕΣΑμεΑ από το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ.

 

 

 

Η ΕΣΑμεΑ ζητά την επιτάχυνση των διαδικασιών για τη λειτουργία των νέων φαρμακείων ΕΟΠΥΥ
κύριοι Υπουργοί,
Με αφορμή την πρόσφατη (3.9.2018) έναρξη λειτουργίας του νέου ηλεκτρονικού συστήματος προεγκρίσεων και του νέου φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στο Καματερό (3. 8.2018), σας μεταφέρουμε τις προτάσεις δεκάδων χρονίως πασχόντων, μελών της ΕΣΑμεΑ, των οποίων η ζωή εξαρτάται άμεσα από την ανεμπόδιστη πρόσβαση τους σε φάρμακα υψηλού κόστους:

• Το γεγονός ότι o ΕΟΠΥΥ ξεκίνησε την ηλεκτρονική προέγκριση και για φάρμακα υψηλού κόστους, αποτελεί αναμφίβολα διευκόλυνση όχι μόνο των γιατρών και των υπηρεσιών της διοίκησης, αλλά κυρίως των ίδιων των ασφαλισμένων, που μέχρι τώρα ουσιαστικά επιβαρύνονταν και με τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, πέραν της δεδομένης ψυχικής και σωματικής ταλαιπωρίας τους.
• Για να έχει τελικά πραγματικό και θετικό για τους ασφαλισμένους αποτέλεσμα αυτή η καινοτομία, θα πρέπει να υπάρχουν και να λειτουργούν κανονικά φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Τα νέα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ σε Περιστέρι και Καματερό καθώς και η σχεδιαζόμενη επέκταση τους και σε άλλες περιοχές με μεγάλη πυκνότητα ασφαλισμένων (Γλυφάδα, Αγ. Νικόλαος Κρήτης) μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά στην ανεμπόδιστη και πλήρη λειτουργία της αλυσίδας εφοδιασμού των χρονίως πασχόντων με φάρμακα υψηλού κόστους.

Γνωρίζοντας ότι στρατηγικός στόχος του Υπουργείου και της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ είναι το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ να εξυπηρετεί κάθε ασθενή που το έχει ανάγκη, ιδιαίτερα προκειμένου για άτομα με χρόνια πάθηση και με αναπηρία των οποίων η ζωή εξαρτάται από την άμεση διαθεσιμότητα τέτοιων φαρμάκων, ζητάμε να επιταχύνετε τις διαδικασίες λειτουργίας νέων φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ, που θα επιτρέψουν πραγματικά την καθολική πρόσβαση των χρονίως πασχόντων στα αναγκαία σκευάσματα.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος
Ι. Βαρδακαστάνης
Ο Γεν. Γραμματέας
Ι. Λυμβαίος
Πίνακας Αποδεκτών:
• Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ, κ. Σ. Μπερσίμη
• Μέλη Δ.Σ. ΕΟΠΥΥ
• Φορείς μέλη ΕΣΑμεΑ
Πηγή: Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή    ideascentral

    europalso