Γονείς για κρούσμα μαθητή στο Κερατσίνι: Η κυβέρνηση έκανε «κουρελόχαρτο» τα υγειονομικά πρωτοκόλλα – Τι λέει ο ΕΟΔΥ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔17/09/2020 - 14:47 | Author: Newsroom Ipaidia

: Τη μη εφαρμογή των μέτρων και των υγειονομικών πρωτοκόλλων στα σχολεία καταγγέλλει η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Κερατσινίου –Δραπετσώνας, παραθέτοντας μάλιστα και σχετικό παράδειγμα από το χειρισμό κρούσματος στο 4ο Γυμνάσιο Κερατσινίου.

Κρούσματα –

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Στις 31 Αυγούστου με ανακοίνωσή της η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Κερατσινίου –Δραπετσώνας είχε αναφέρει πως κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν έχει παρθεί από την κυβέρνηση για την προστασία της υγείας των παιδιών μας, για την ισότιμη μόρφωση όλων των μαθητών. Ήρθε λοιπόν δυστυχώς, να μας επιβεβαιώσει ο τρόπος διαχείρισης του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στο 4ο Γυμνάσιο Κερατσινίου.

Σε συνάντηση που είχαμε με τον Διευθυντή του σχολείου ώστε να ενημερωθούμε για την κατάσταση και για τα που θα παρθούν, ο ίδιος ισχυρίστηκε πως οι οδηγίες που του έδωσε ο ΕΟΔΥ και τις οποίες ακολούθησε, λένε ότι «όταν το κρούσμα είναι ασυμπτωματικό πάνω από 48 ώρες δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του ιού». Δηλαδή πως δεν χρειάζεται να γίνει ούτε ιχνηλάτηση, ούτε τεστ στους καθηγητές και τους μαθητές του σχολείου, ούτε καν σε όσους ήρθαν σε άμεση επαφή με το κρούσμα. Μας ενημέρωσε μάλιστα πως καθαρά για ψυχολογικούς λόγους θα γίνει μια απολύμανση που ακόμα και αυτή (που δεν αρκεί από μόνη της) έγινε 2 μέρες μετά (!) την ενημέρωση που είχαν για το κρούσμα και ενώ το σχολείο λειτουργούσε σαν να μην συμβαίνει τίποτα!

Αλήθεια, νομίζουν πως μπορούν να παίξουν με την υγεία των παιδιών μας; Νομίζουν πως μπορούν να παίξουν με την νοημοσύνη μας;

Η κυβέρνηση έχει κάνει κυριολεκτικά «κουρελόχαρτο» τα υγειονομικά πρωτοκόλλα.

Γιατί με βάση την επιστημονική κοινότητα:
τα ασυμπτωματικά κρούσματα μεταδίδουν τον ιό εξίσου με τα κρούσματα που έχουν συμπτώματα
απαιτείται ιχνηλάτηση όσων ήρθαν σε επαφή με το κρούσμα
η απόσταση αποτελεί ένα από τα βασικά μέτρα προστασίας από την εξάπλωση του κορονοϊού
η καθημερινή απολύμανση είναι απαραίτητη
η αντισηψία των χεριών και η χρήση μάσκας προστατεύουν από τον κορονοϊό

Τι από όλα αυτά εφαρμόζεται στα σχολεία των παιδιών μας; Τίποτα! Τα στοιβάζουν σε αίθουσες χωρίς να τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις, οι καθαρίστριες δεν επαρκούν για τα σχολεία της περιοχής μας, με κάποιες καθαρίστριες να πρέπει σε μια μέρα να απολυμάνουν μέχρι και 3 σχολεία! Ακόμα και τα αντισηπτικά σε πολλά σχολεία δεν είναι δεδομένο ότι εξασφαλίστηκαν από το κράτος. Και τώρα θέλουν να μας καθησυχάσουν λέγοντας μας πως αν το κρούσμα είναι ασυμπτωματικό δεν χρειάζεται να παρθεί κανένα μέτρο.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τις μάσκες -που ως όφειλε- έδωσε στους μαθητές και που ακόμα και αυτές σε πολλά σχολεία έκαναν για αλεξίπτωτα αντί για μάσκες.

Και με αυτό τον επικίνδυνο τρόπο λοιπόν αποδεικνύεται στην πράξη αυτό που μας είπε ο πρωθυπουργός. Ότι δηλαδή τα μέτρα για την προστασία των παιδιών μας είναι κόστος για αυτούς!

Εμείς, λοιπόν, οι γονείς των μαθητών δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει με την υγεία και την ζωή των παιδιών μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΩΣΤΕ:
Να γίνουν ΤΏΡΑ τεστ σε όλους τους μαθητές, τους καθηγητές, τους καθαριστές του Γυμνασίου Κερατσινίου

Να εξασφαλιστούν από το κράτος δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό, τους μαθητές και στους καθαριστές όλων των σχολείων.

Να περιοριστεί ο αριθμός των παιδιών στις τάξεις σε 15 παιδιά , ώστε να υπάρχουν αποστάσεις.

Να εξασφαλιστούν ακόμη και τώρα νέες αιθουσες διδασκαλίας , οπου απαιτείται , ώστε όλες οι σχολικές μονάδες να πληρούν τις συνθήκες υγείας και ασφάλειας.

Μόνιμο προσωπικό καθαριότητας, νοσηλευτικό προσωπικό και προσωπικό φύλαξης σε όλα τα σχολεία.

Μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών. Να υπάρξει ειδική μέριμνα για την κάλυψη της ύλης που δεν διδάχθηκε τους 2 μήνες κλειστών σχολείων.
Εξασφάλιση κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές για την προµήθεια µε το απαραίτητο υλικό (Μέσα Ατοµικής Προστασίας, είδη καθαρισµού, αντισηπτικά, θερμόμετρα, κ.λ.π.)

Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και καθαριότητας στα σχολεία.

Πρόσληψη μόνιμων καθαριστριών που θα καλύπτουν τις ανάγκες.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων μαζί με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου Κερατσινίου θα στείλουν επιστολή προς τους αρμόδιους Υπουργείο Παιδείας, ΕΟΔΥ, να
απαντήσουν γραπτώς για το σε τι ενέργειες θα προβούν με βάση αυτά που προβλέπονται από την επιστημονική κοινότητα και απαιτούμε για τα παιδιά μας.

Ανακοίνωση του για την αναστάτωση που προκλήθηκε αφού το πρώτο τεστ του μαθητή βγήκε αρνητικό

Για την αναστάτωση που προκλήθηκε σε γυμνάσιο στο Κερατσίνι έπειτα από τον εντοπισμό μαθητή θετικό στον κορωνοϊό, εξέδωσε ανακοίνωση ο ΕΟΔΥ, καθώς το πρώτο τεστ στο οποίο υπεβλήθη ο μαθητής βγήκε αρνητικό.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ: «Σχετικά με δημοσιεύματα, που αφορούν σε λανθασμένη διάγνωση τεστ σε μαθητή στο Κερατσίνι (αρχικά αρνητικός και τελικά θετικός στον κορωνοϊό) αξίζει να διευκρινιστεί, ότι η διάγνωση και η ανακοίνωση για κάθε κρούσμα γίνεται από το εκάστοτε συμβεβλημένο Εργαστήριο και όχι από τον ΕΟΔΥ, ο οποίος ενημερώνεται για το αποτέλεσμα».

Και καταλήγει: «Κατά συνέπεια μόλις ο ΕΟΔΥ πληροφορήθηκε από το Εργαστήριο για τη λανθασμένη διάγνωση ανταποκρίθηκε άμεσα, ενημέρωσε τη σχολική κοινότητα και πραγματοποίησε τεστ στους γονείς του μαθητή».

Διαβάστε ακόμη:

Κορονοϊός – Σχολεία: Νέο περιστατικό βίας για τις μάσκες στο Ηράκλειο – Γονέας επιτέθηκε σε διευθύντρια σχολείου

Κορονοϊός – Σύψας: Lockdown σε 10 μέρες εάν δεν αποδώσουν τα μέτρα

Σχολεία – Οδηγός του ΕΚΠΑ: Πώς θα πρέπει να υποστηριχθούν οι μαθητές

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: