Γι αυτό το υπουργείο δεν υπάρχουν μαθητές – μόνο νούμερα, μνημόνια και εφαρμοστικοί νόμοι

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔07/04/2013 - 12:18 | Author: Newsroom Ipaidia

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ – ΖΕΦΥΡΙΟΥ – ΦΥΛΗΣ

SITE www.p-e-filis.gr Άνω Λιόσια, 6 Aπριλίου 2013

e-mail: [email protected]

Προς: Μέλη του συλλόγου μας, ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε., Αιρετούς ΠΥΣΠΕ Δ.

Αττικής, Αιρετούς ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, Αιρετούς ΚΥΣΠΕ

ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΑΘΗΤΕΣ –

ΜΟΝΟ ΝΟΥΜΕΡΑ, ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ

Με μια ενέργεια απαράμιλλου λογιστικού «μαγειρέματος», το υπουργείο επιχειρεί να καταργήσει 100ντάδες οργανικές θέσεις υποβαθμίζοντας την πλειοψηφία των σχολείων σε όλη τη χώρα. «Ξεχνώντας» πως τα σχολεία δεν είναι άθροισμα κεφαλών αλλά μέσα σ’ αυτά υπάρχουν μαθητές που φοιτούν σε διαφορετικές τάξεις, υπολογίζει την οργανικότητα του κάθε σχολείου διαιρώντας το σύνολο των μαθητών της σχολικής μονάδας δια τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα (25 παιδιά). Τι σημασία έχει αν κάποια τάξη μπορεί να έχει 40 παιδιά και κάποια άλλη 56; Βρίσκουμε το μέσο όρο και υπολογίζουμε τον αριθμό των τμημάτων και άρα των οργανικών. Είναι φανερό ότι αποφάσισαν να ξεπουλήσουν τα πάντα. Στο όνομα των μνημονίων και των μέτρων που επιβάλλουν ΕΕ και ΔΝΤ δε νοιάζονται ούτε για τους μαθητές, ούτε για την εκπαίδευση. Μπορούν να δουλεύουν με νούμερα και μέσους όρους καθώς γι’ αυτούς δεν υπάρχουν άνθρωποι και μαθητές μόνο τα πλάνα τους για μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων.

Όσο για τους διευθυντές εκπαίδευσης, αυτοί οι "άξιοι κύριοι" με τα πολλαπλά προσόντα, με περίσσια υποταγή και δουλικότητα, χωρίς αιδώ, δε δίστασαν να ζητήσουν με έγγραφα τους προς τους διευθυντές των σχολείων διευκρινίσεις για την οργανικότητα των σχολείων. Διευκρινίσεις για την οργανικότητα των σχολείων που οι ίδιοι είχαν αποφασίσει μέσα στα υπηρεσιακά συμβούλια!!!

Όπως, και σε πολλές άλλες περιοχές, έτσι και στη δικιά μας, ο διευθυντής εκπαίδευσης έστειλε έγγραφο στα σχολεία αναρωτώμενος για τον αριθμό των οργανικών συγκεκριμένων σχολείων αν και γνώριζε πολύ καλά και τις ανάγκες των σχολείων και τα τμήματα που λειτουργούν όπως και τη νομοθεσία βάσει της οποίας έχουν καθοριστεί όλα αυτά! Τεράστιος εμπαιγμός από το υπουργείο, τεράστιος και από το διευθυντή εκπαίδευσης που ζητά να μάθει αυτά που ήδη γνωρίζει, ενώ ταυτόχρονα αποσιωπά το γεγονός ότι με βάση τον αριθμό των παιδιών στα περισσότερα σχολεία θα πρέπει να αυξηθεί η οργανικότητα των σχολείων της περιοχής μας.

Όσο για μας τους εκπαιδευτικούς, μπορούμε να βάλουμε φρένο στα σχέδια τους.

Το Δ.Σ. του συλλόγου κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας για την Παρασκευή 12/4 τις τρεις τελευταίες ώρες και παράσταση στο υπουργείο. Καλούμε τους υπόλοιπους συλλόγους να πάρουν ανάλογες αποφάσεις και τους συλλόγους γονέων να στηρίξουν τον αγώνα μας. Επίσης, καλούμε τη ΔΟΕ – για την οποία αναρωτιόμαστε γιατί δεν προέβη ως τώρα σε καμία αγωνιστική απόφαση – να μετατρέψει τη στάση σε απεργιακή κινητοποίηση. Ας είμαστε εκεί χιλιάδες εκπαιδευτικοί αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο, τους μαθητές μας και το δικαίωμά μας στην εργασία.

alt  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: