Εκπαιδευτικοί για την σύλληψη μαθητών: «Όχι στον εκφοβισμό»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔19/10/2020 - 10:55 | Author: Ανθή Ιωαννίδου

Ανακοίνωση για τις συλλήψεις μαθητών που έγιναν στην μεγάλη μαθητική κινητοποίηση την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου έκανε η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Β’ Αθήνας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Β’ Αθήνας καταγγέλλει τη σύλληψη 14χρονου μαθητή Γυμνασίου από τα Χαλάνδρι που συμμετείχε στη μεγάλη μαθητική κινητοποίηση την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου. Έκτοτε ο μαθητής, όπως και άλλοι συμμαθητές του,  κρατείται στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ χωρίς καμία κατηγορία και σήμερα θα περάσει αυτόφωρο.

Το τελευταίο διάστημα με ευθύνη της κυβέρνησης έχει ξεσπάσει ένα όργιο καταστολής και εκφοβισμού απέναντι σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, που διεκδικούν μέτρα προστασίας της υγείας στο σχολείο, που διεκδικούν διορισμούς εκπαιδευτικών και ένα σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα και δεν θα εξοντώνει  το νου, τη σκέψη , τον χρόνο και τα όνειρα των εφήβων και τις….. τσέπες των γονιών!!

Ο δίκαιος αγώνας μας εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών τους έχει στριμώξει!

Δηλώνουμε ότι εμείς οι εκπαιδευτικοί θα παραμείνουμε δίπλα στους αγωνιζόμενους μαθητές μας στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους που εκφράζουν τις σύγχρονες ανάγκες του λαού!

Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης μαθητών και εργαζόμενων και εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στους διωκόμενους μαθητές.

Καλούμε σε κινητοποίηση σήμερα στις 11 π.μ. στο κτίριο 9 της Σχολής Ευελπίδων, όπου ο 14χρονος, θα κληθεί να απολογηθεί ενώπιον ανακριτή.

Απαιτούμε να αφεθεί άμεσα ελεύθερος !!

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: