Εκπαιδευτικοί – Ειδική αγωγή: Μεταφορά αναπληρωτών από τα Τμήματα Ένταξης

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔03/12/2020 - 17:30 | Author: Newsroom Ipaidia

O ΣΕΠΕ Αμαρουρίου καταγγέλλει σε επιστολή του την απόλυτη εγκατάλειψη των παιδιών των τμημάτων ένταξης των Δημοτικών Σχολείων στα οποία ανεστάλη η λειτουργία τους λόγω μετακίνησης του εκπαιδευτικού τους.

Η ανακοίνωση:

Με απόφαση του ΥΠΑΙΘ (στάλθηκε σχετική εγκύκλιος)και της  Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας και κατόπιν παράτυπων προφορικών εντολών προς συναδέλφους αναπληρωτές ειδικής αγωγής που υπηρετούσαν σε Τ.Ε. Δημοτικών Σχολείων του Συλλόγου μας ζητήθηκε και επιβλήθηκε η μετακίνηση τους προς λειτουργούντα Ειδικά Δημοτικά Σχολεία προκειμένου να καλυφθούν λειτουργικά κενά στα συγκεκριμένα σχολεία αναστέλλοντας τη λειτουργία των Τ. Ε. σε κλειστά λόγω μέτρων προστασίας έναντι του κορωνοϊού Δημοτικά Σχολεία.

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου ομόφωνα εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την απόφαση αυτή του ΥΠΑΙΘ και της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας και απαιτεί την άμεση ανάκλησή της.

Τα όποια λειτουργικά κενά εμφανίζονται στα λειτουργούντα ακόμα Ειδικά Δημοτικά Σχολεία οφείλει το ΥΠΑΙΘ και η Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας να τα καλύψουν με προσλήψεις αναπληρωτών (Δ΄ φάση πρόσληψης αναπληρωτών) καλύπτοντας παράλληλα και τα εκατοντάδες κενά που υπάρχουν στη Β΄ Δ/νση Π. Ε. Αθήνας σε εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης και όχι με παράνομες και παράτυπες μετακινήσεις ανακυκλώνοντας το ήδη υπάρχον προσωπικό.

Επιπρόσθετα καταγγέλλουμε ως απόλυτη ένδειξη αναλγησίας από την πλευρά της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας και του ΥΠΑΙΘ την απόλυτη εγκατάλειψη των παιδιών των τμημάτων ένταξης των Δημοτικών Σχολείων στα οποία ανεστάλη η λειτουργία τους λόγω μετακίνησης του εκπαιδευτικού τους (π.χ. Τ. Ε. του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου) σε μια περίοδο που η στήριξη των παιδιών αυτών με εξ αποστάσεως «εκπαίδευση» - επικοινωνία είναι περισσότερο από κάθε άλλη χρονική περίοδο επιβεβλημένη.

Καλούμε τις/τους συναδέλφους αναπληρωτές ειδικής αγωγής των Τ. Ε. να μην υποκύπτουν σε προφορικές εντολές και πιέσεις και να ζητούν εγγράφως τις εντολές μετακίνησής τους ζητώντας επιπρόσθετα να ορίζεται και χρονική περίοδος για την μετακίνησή τους και την τοποθέτησή τους στα Ειδικά Σχολεία.

Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων και κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων της περιοχής ευθύνης του συλλόγου μας που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα να διαμαρτυρηθούν έντονα και εγγράφως για τέτοιου είδους ζητήματα.

Καλούμε το Δ. Σ. της Δ.Ο.Ε. να επιληφθεί άμεσα του παραπάνω θέματος.  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: