Διδακτικές επισκέψεις σχολικού έτους 2017-2018 στα Εθνικά Γυμναστήρια αρμοδιότητας Υπ. Παιδείας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔27/09/2017 - 12:04 | Author: Newsroom Ipaidia

 

Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Π.Ε. και Δ.Ε. του ΥΠ.Π.Ε.Θ. υλοποιεί για το σχολικό έτος 2017-2018 καινοτόμα προγράμματα αθλητικών δραστηριοτήτων και επιμορφωτικών επισκέψεων για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα Γυμναστήρια αρμοδιότητας ΥΠ.Π.Ε.Θ. Ε.Γ.Α. «ο Ι. ΦΩΚΙΑΝΟΣ» και Δ.Π.Π.Γ. ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ (Γήπεδο NEAR EAST).

Οι αθλητικές δραστηριότητες και επιμορφωτικές επισκέψεις έχουν στόχο την προαγωγή της υγείας, της ποιότητας ζωής, της διάδοσης του αθλητικού πνεύματος και της ενασχόλησης των μαθητών και μαθητριών με τον αθλητισμό.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιούνται οργανωμένες αθλητικές δραστηριότητες γνωριμίας(εγκεκριμένες από το ΙΕΠ, αρ. Πράξης 48/08-12-2016):

α) Ολυμπιακών Αθλημάτων (Καλαθοσφαίριση-Πετοσφαίριση-Στίβος-Χειροσφαίριση-Πυγμαχία-Πάλη- κ.α.),

β) μη διαδεδομένων αθλημάτων (Kick Boxing-Αντισφαίριση-Ξυλορακέτα κ.α.), παράλληλα με

γ) φυσικές δραστηριότητες (πεζοπορία στον Εθνικό κήπο-Ζάππειο και στο πάρκο της Καισαριανής), σπορ υγείας και αναψυχής καθώς και προσαρμοσμένες κινητικές δεξιότητες ανάλογα με την ηλικία και το άθλημα,

δ) επιμορφωτικές επισκέψεις στο χώρο του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής και στο Αθλητικό Μουσείο του Ε.Γ. «Ο Ι. Φωκιανός.

Τα ανωτέρω προγράμματα και δράσεις πραγματοποιούνται, από έμπειρους και επιλεγμένους καθηγητές Φυσικής Αγωγής, προπονητές και επίλεκτους διακριθέντες αθλητές.

Loading...


  • europalso

    ideascentral