Δελτίο Τύπου

Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου για την 25η Μαρτίου

Με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου, ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος επέλεξε να βρεθεί κοντά στον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου.

Ο Υπουργός επισκέφθηκε το Γενικό Προξενείο της Κορυτσάς και το Εθνικό Μουσείο Μεσαιωνικής Τέχνης, μετέβη στη Μητρόπολη Κορυτσάς, προκειμένου να παραστεί στη λειτουργία για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, ενώ παρακολούθησε τη μαθητική γιορτή για την Εθνική Επέτειο στο σχολείο «Όμηρος».

Ο κ. Αρβανιτόπουλος προέβη στην εξής δήλωση:

«Γιορτάζουμε σήμερα τη μεγάλη επέτειο του Αγώνα για την Εθνική Ανεξαρτησία για να ξαναθυμηθούμε τα γεγονότα, να τιμήσουμε τους αγωνιστές, να αντλήσουμε διδάγματα για το παρόν και το μέλλον.

Σε μια εποχή πολύμορφης κρίσης για την πατρίδα μας, η αναδρομή στην ιστορία μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά, εφόσον μας οδηγήσει σε συμπεράσματα για τα επιτεύγματα, αλλά και για τα λάθη μας. Ώστε να πολλαπλασιάσουμε τα πρώτα και να αποφύγουμε τα δεύτερα.

Έχουμε ευθύνη απέναντι στους προγόνους μας και στην ιστορία μας αλλά, κυριότερα, απέναντι στη νέα γενιά να ξαναχτίσουμε, με επιλογές ρεαλιστικές και υπεύθυνες, μια πατρίδα δυνατή και ευημερούσα. Απαραίτητη προϋπόθεση για την οριστική ανάκαμψη της χώρας είναι η προώθηση και ολοκλήρωση των αναγκαίων αλλαγών στην εκπαίδευση. Αυτή η προσπάθεια υπερβαίνει τις διαχωριστικές γραμμές. Είναι υπόθεση εθνική».

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε