Στην Αθήνα ο Ντόναλντ Τουσκ σήμερα Τετάρτη

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔05/04/2017 - 08:35 | Author: Newsroom Ipaidia

Επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί την προσεχή Τετάρτη 5 Απριλίου ο Ντόναλντ Τουσκ.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαικού Συμβουλίου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 10:45 στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις.

Στις συνομιλίες αναμένεται να περιληφθούν τόσο οι τελευταίες εξελίξεις για το μέλλον της Ευρώπης και το Brexit όσο και η πορεία του ελληνικού προγράμματος – από πιο πολιτική σκοπιά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές του Συμβουλίου, ο Ντ.Τουσκ θα συζητήσει μεταξύ άλλων με τον πρωθυπουργό τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό καθώς επίσης και την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, σε ό,τι αφορά κυρίως τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Την περασμένη εβδομάδα, πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Ρώμης, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε επικοινωνήσει με τον πρόεδρο Τουσκ θέτοντας το ζήτημα της κωλυσιεργίας του ΔΝΤ σε ό,τι αφορά τη δεύτερη αξιολόγηση με αιχμή τα εργασιακά και συγκεκριμένα την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Ο Ντ. Τουσκ ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Αλ.Τσίπρα υπογραμμίζοντας κατά τη διάρκεια της κεντρικής συνέντευξης Τύπου της Συνόδου την ανάγκη να διατηρηθεί «το υψηλό επίπεδο κοινωνικής προστασίας και οι βέλτιστες πρακτικές σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας».

Loading...
  • europalso   ideascentral