Την τροπολογία για την μηνιαία παράταση της προθεσμίας για την ένταξη στο πρόγραμμα «Γέφυρα», παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, επισημαίνοντας πως οι αιτήσεις έχουν ήδη φτάσει τις 137.073.

Ο κ. Σταϊκούρας χαρακτήρισε «ρεαλιστικές» τις εκτιμήσεις του προσχεδίου του κρατικού προϋπολογισμού για την πορεία της εθνικής οικονομίας και παράλληλα σημείωσε πως eurogroup και ecofin επανεπιβεβαίωσαν την θετική ανταπόκριση της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.

«Χθες και σήμερα είχαμε τις συνεδριάσεις του γιουρογκρουπ και του εκοφιν για μια σειρά θεμάτων όπως ολοκλήρωση διαδικασίας Ταμείου Ανάκαμψης, τραπεζική ολοκλήρωσης, ψηφιακή χρηματοοικονομική, ενίσχυση ρόλου ευρώ και συζήτηση για την 7η έκθεση αξιολόγησης.

Είναι η τέταρτη θετική έκθεση σε λιγότερο από χρόνο. Αναγνωρίστηκε από όλους ότι η κυβέρνηση υλοποιεί έγκαιρα μεθοδικά και στοχευμένα μεγάλο πακέτο μέτρων με το οποίο περιόρισε τις επιπτώσεις της πανδημίας. Επιβεβαιώθηκε η πρόοδος παρά τη δυσμενή συγκυρία στην υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών κυρίως στο επενδυτικό περιβάλλον. Η κυβέρνηση αξιοποιώντας την εμπιστοσύνη εταίρων και αγορών προχωρά στην αντιμετώπιση προκλήσεων με υλοποίηση του σχεδίου της. Με υπευθυνότητα και συνυπολογίζοντας τους διαθέσιμους ευρωπαϊκούς πόρους συνεχίζουμε το σχεδιασμό για την στήριξη οικονομίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας.