Αυτοκίνητα, τεχνολογία οδηγούν στο κόκκινο τις αγορές

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔21/11/2018 - 08:17 | Author: Newsroom Ipaidia

Μετά τους τεχνολογικούς κολοσσούς, σήμερα είναι η σειρά των αυτοκινητοβιομηχανιών να μονοπωλήσουν την προσοχή στις αγορές για αρνητικές ειδήσεις. Η σύλληψη του Κάρλος Γκοσν και η αποπομπή του από τη Nissan, δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας, που θέτει σε κίνδυνο την σχεδόν 20ετή συμμαχία της με Renault και Mitsubishi, προκαλεί αναταράξεις και στις αγορές.

Οι μετοχές των Nissan και Μitsubishi κατέγραψαν πτώση 5,5% και 6,9% αντίστοιχα αναγκάζοντας τους δείκτες στο Τόκιο να κινηθούν με την όπισθεν. Ο Nikkei 225 έκλεισε με απώλειες 1,09%. Στο Χρηματιστήριο του Παρισιού λίγο μετά το κουδούνι της έναρξης, η μετοχή της Renault υποχωρεί 2,25% και είναι ένα από τα βαρίδια στον CAC 40, που σημειώνει πτώση 0,5%.

Βαθύ κόκκινο έδειξαν νωρίτερα τα ταμπλό και στις κινεζικές αγορές, όπου όμως οι ρευστοποιήσεις επικεντρώθηκαν στους κλάδους τεχνολογίας και χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. Ο Σύνθετος Δείκτης στη Σαγκάη κατέγραψε πτώση 2,13%, με τις απώλειες των τεχνολογικών να υπερβαίνουν το 3%. Στο -2% και ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ.

Στην Ευρώπη, στο σύνολό τους οι δείκτες των μεγάλων αγορών κινούνται πτωτικά. Τις ισχυρότερες πιέσεις δέχονται οι γερμανικές μετοχές, με τον DAX στο -0,85%. Πτώση 0,5% για τον FTSE MIB στο Μιλάνο, ενώ μικρές απώλειες (0,2%) εμφανίζει ο FTSE 100 στο Λονδίνο.

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso