ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ "ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔19/01/2016 - 12:35 | Author: Newsroom Ipaidia

Ε ΕΛΜΕ ΑΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΡΙΤΗ 19/1/2015, 6.00 μ.μ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ "ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ"

(Λ.Αλεξάνδρας και Βασ. Σοφίας).

Το Υπ. Παιδείας με τον "εθνικό διάλογο", επιδιώκει την κοινωνική συναίνεση, για να υλοποιήσει πλήρως όσα έχει συνυπογράψει με το 3ο Μνημόνιο, δηλ.την εφαρμογή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ και της πολιτικής της Ε.Ε για τη Δημόσια Εκπαίδευση. Η πολιτική αυτή περιλαμβάνει: Την εκπαίδευση δεξιοτήτων, την επιχειρηματικότητα, τη λιτότητα, τη μαθητεία – τζάμπα εργασία για τους εργοδότες-, την αξιολόγηση, την αύξηση ωραρίου, την αύξηση μαθητών ανά τμήμα, τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων, ακόμη μειωμένο προϋπολογισμό για την εκπαίδευση, τη μείωση των μισθών, τη δουλειά ως τα βαθειά γεράματα με συντάξεις πείνας.

  • Καλύπτει επίσης την αντιεκπαιδευτική πολιτική που ήδη εφαρμόζεται: Μηδενικός διορισμός εκπαιδευτικών, τεράστια αύξηση της ελαστικής εργασίας στα σχολεία, υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών σε ΙΕΚ και σχολεία, για να καλύψουν τα κενά που υπάρχουν ακόμη.
  • Ο πρόεδρος της επιτροπής διαλόγου, υπέρμαχος του νόμου Γιαννάκου, με τη γνωστή επιστολή των χιλίων το 2007, όταν το φοιτητικό, εκπαιδευτικό κίνημα μάτωνε στους δρόμους για να αποτρέψει την κατάργηση του άρθρου 16, ανακοίνωσε ότι το θέμα της εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης στην εκπαίδευση είναι προτεραιότητα για να αντιμετωπιστούν οι «κοπανατζήδες και οι αδιάφοροι» καθηγητές. Σε συνέντευξή του ο ίδιος προτείνει:"Δεν θα κάλυπταν μέρος των εξόδων τους σχολικές εγκαταστάσεις παραθαλάσσιων ή ορεινών περιοχών ή οι φοιτητικές εστίες, αν λειτουργούσαν ως κατασκηνώσεις ή ως hostel νέων Ιούλιο και Αύγουστο;Γιατί όχι θερινοί κινηματογράφοι και άλλες εκδηλώσεις που θα απέφεραν χρήματα στα σχολεία;" Ακολουθεί ως 'λαγός" ο βουλευτής κ.Τριανταφυλλίδης ο οποίος προτείνει δίδακτρα στα σχολεία και όχι μόνο. Από κοντά ο κ.Φορτσάκης προτείνει να ληφθεί υπόψη η συγκεκριμένη πρόταση.
  • Το Υπ. Παιδείας, φοβούμενο τις αντιδράσεις και μια νέα ακύρωση της έναρξης του "εθνι-κού διαλόγου" προχώρησε στην αλλαγή του χώρου διεξαγωγής της συζήτησης με ειδικές προσκλήσεις και με φρουρά στην είσοδο, ξεχνώντας πολύ γρήγορα τα περί «ελεύθερης συμμετοχής»! Το δημόσιο σχολείο , παρά την απαξίωση που υφίσταται από την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών και των οδηγιών του ΟΟΣΑ, παραμένει όρθιο εξαιτίας των αποφασιστικών και μαχητικών αγώνων του εκπαιδευτικού κινήματος. Για τους εκπαιδευτικούς είναι μονόδρομος ο αγώνας για την ανατροπή της πολιτικής που εφαρμόζεΙ και αυτή η μνημονιακή κυβέρνηση.
  • Το Δ.Σ καλεί τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 19/1, 6.00 μ.μ, στη Σχολή Δημόσιας Υγείας. Καλεί επίσης την ΟΛΜΕ να αρνηθεί οποιαδήποτε συμμετοχή στον προσχηματικό διάλογο του Υπ. Παιδείας
    Η πρόεδρος Ο γ. γραμματέας

Άννα Μπαχτή Πάνος Μιχαλόπουλος

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: