Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών: Δεν κοκκινίζει η "πρώτη φορά αριστερά" κυβέρνηση ούτε καν από ντροπή

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔01/02/2016 - 10:14 | Author: Newsroom Ipaidia

Π.Ε.Κ.
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
Για μια δημιουργική συλλογικότητα

Αθήνα, 31-01-2016
Επιλογή Διευθυντών Εκπαίδευσης.
Δεν κοκκινίζει η «πρώτη φορά αριστερά» Κυβέρνηση.
Η «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μέσω του Υπουργού Παιδείας Ν.Φίλη, δηλώνει με αφορμή την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την επιλογή Διευθυντών Εκπαίδευσης:
«Για πρώτη φορά οι Διευθυντές Εκπαίδευσης επελέγησαν από αποκεντρωμένες δομές στις 13 Περιφέρειες, με δημοκρατικό τρόπο και όλα εκείνα τα κριτήρια – τυπικά προσόντα ψηφοφορία και συνέντευξη- που κατέστησαν αδιάβλητη και αντικειμενική, την όλη διαδικασία.
Η κυβέρνηση της Αριστεράς για μία ακόμα φορά και σε αντίθεση με το παλιό κομματικό σύστημα απέδειξε στην πράξη ότι σέβεται τους δημοκρατικούς κανόνες, τη διαφάνεια και την αξιοκρατία».
Η παραπάνω δήλωση έγινε ανερυθρίαστα.
Δεν είναι άλλη….
Είναι η ίδια κυβέρνηση που:
  • Νομοθέτησε τη συγκρότηση των υπηρεσιακών συμβουλίων των εκπαιδευτικών δια «δακτυλοσκοπήσεως», με απόφαση του κομματικά διορισμένου περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, χωρίς κανένα ουσιαστικά κριτήριο επιλογής.
  • Κατάργησε κάθε διαφάνεια στον τρόπο συγκρότησης των συμβουλίων επιλογής των Διευθυντών Εκπαίδευσης αντικαθιστώντας τα 7 μελή συμβούλια επιλογής του Ν.3848/10 με 5μελη, διορισμένα από τους ίδιους κομματικούς Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης που ορίστηκαν ως πρόεδροί τους.
  • Επανέφερε τη συνέντευξη –που η ίδια είχε αποσύρει επειδή «χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον για την επιλογή «ημετέρων» της εκάστοτε εξουσίας»-, με αυξημένη μάλιστα μοριοδότηση.
  • Διόρισε τους 13 περιφερειακούς Διευθυντές με μοναδικό κριτήριο την κομματική και συνδικαλιστική τους δράση όταν ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε ότι:
«ορίζονται ως μετακλητοί στις συγκεκριμένες θέσεις με εντελώς αναξιοκρατικά, αδιαφανή και κομματικά κριτήρια. … Στην ουσία δεν υπηρετούν την εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς, αλλά στηρίζουν παραταξιακά συμφέροντα»
Μετά από αυτά το έργο πράγματι ολοκληρώθηκε με επιτυχία:
Σε δεκάδες περιπτώσεις -μέσω της συνέντευξης- ανατράπηκαν κατά την «αδιάβλητη» διαδικασία επιλογής, όχι μόνον τα αντικειμενικά μόρια των υποψηφίων αλλά και τα μόρια από την μυστική ψηφοφορία που σύμφωνα με τους ίδιους τους εισηγητές της προσέδιδε «δημοκρατική νομιμοποίηση» στη διαδικασία.
Η κυβέρνηση δείχνει να έχει σχιζοφρενικό πρόβλημα. Επειδή, πλέον φαίνεται ξεκάθαρα ότι εφαρμόζει μια σκληρή νεοφιλελεύθερη και άκρως μνημονιακή πολιτική, επιχειρεί να βαφτίζει κάθε επιμέρους πολιτική της ως «αριστερή», για να σώσει δήθεν κάποια προσχήματα της χαμένης ιδεολογίας της. Όμως η κοινωνική πραγματικότητα και ο δημαγωγικός λόγος της βρίσκονται πλέον σε αντιπαράθεση.
Δεν κοκκινίζει η «πρώτη φορά αριστερά» Κυβέρνηση.
Ούτε καν από ντροπή…

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
http://pek-de.blogspot.gr

Loading...


  • europalso   ideascentral