ΠΕΑΔ: "Τι άλλαξε στη μεταφορά της προϋπηρεσίας από τη Γενική στην Ειδική Αγωγή;"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔03/03/2019 - 21:16 | Author: Newsroom Ipaidia

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ (Π.Ε.Α.Δ.) Παλινωδίες του Υπουργείου Παιδείας Τι άλλαξε κύριε Υπουργέ;

Έκπληξη και αγανάκτηση δημιουργούν στον κόσμο των αναπληρωτών εκπαιδευτικών οι δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας σχετικά με τη μεταφορά της προϋπηρεσίας της γενικής στην ειδική αγωγή, πως: "η προϋπηρεσία (σ.σ. της Γενικής) δεν μετράει από την αρχή, μετρά από τότε που έχει κάποιο προσόν (σ.σ. στην Ειδική Αγωγή) για αυτή την προϋπηρεσία".

Αν ισχύει κάτι τέτοιο πρόκειται αναντίρρητα για αναντιστοιχία λόγων και πράξεων για ενέργειες που στερούνται λογικής, σοβαρότητας και αξιοπιστίας αφού οι ενέργειες αυτές λειτουργούν κατάφωρα εναντίον των αναπληρωτών γενικής αγωγής και υπέρ των αναπληρωτών ειδικής οι οποίοι έκαναν και κάνουν χρήση και των δύο πινάκων. Ας σημειωθεί ότι πρόθεση του Υπουργείου με το τελευταίο σχέδιο νόμου ήταν να θεραπεύσει μία χρόνια στρέβλωση στους πίνακες της Ειδικής και της Γενικής Αγωγής που αφορούσε τον αποκλεισμό των αναπληρωτών της Γενικής Αγωγής που διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα στην ΕΑΕ, από τον πίνακα αναπληρωτών της Ειδικής Αγωγής.
Οι παλινωδίες και οι ανεξήγητες δηλώσεις του Υπουργείου Παιδείας παραπέμπουν συνειρμικά στους στίχους της Παλινωδίας του ποιητή Στησιχόρου για την Ελένη:

«οὐκ ἔστ’ ἔτυμος λόγος οὗτος,
οὐδ’ ἔβας ἐν νηυσὶν εὐσέλμοις
οὐδ’ ἵκεο Πέργαμα Τροίας.»
(Πλάτωνας Φαίδρος 243Β)

Loading...
  • thessalias

    ideascentral

    europalso