Να βρεθεί δρόμος συνεννόησης καθηγητών και μαθητών του ΕΠΑΛ Κορδελιού ζητά ΠΔΕ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔28/01/2020 - 16:38 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Να βρεθεί “δρόμος συνεννόησης καθηγητών και μαθητών, με ηρεμία και σύνεση” επιδιώκει η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας μετά τις εκατέρωθεν αντιδράσεις που προκάλεσε η δημοσιοποίηση βίντεο μαθητή να επιτίθεται λεκτικά σε καθηγήτρια, προκειμένου να την πιέσει να του διαγράψει μία απουσία.

 

 

Οι μαθητές του σχολείου πραγματοποίησαν σήμερα κατάληψη σε ένδειξη συμπαράστασης στον συμμαθητή τους, καταγγέλλοντας ότι το περιστατικό συνέβη πριν από έναν χρόνο και ο μαθητής είχε τιμωρηθεί για τη συμπεριφορά του.

“Έγινε μια διεξοδική συζήτηση και θεωρώ ότι βρήκαμε κάποιον δρόμο συνεννόησης”, δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης, μετά από σύσκεψη που πραγματοποίησε με τους καθηγητές του σχολείου. Σύμφωνα με τον κ. Κόπτση, οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για τη συμπεριφορά μαθητών, ενώ αντίστοιχα παράπονα υπάρχουν και από τη μεριά των μαθητών. Για τον λόγο αυτό και με στόχο να λήξει η κατάληψη και αύριο το σχολείο να λειτουργήσει κανονικά, πρότεινε να υπάρξει συνάντηση του δεκαπενταμελούς συμβουλίου των μαθητών με τους καθηγητές τους, ώστε το κλίμα το αλλάξει.  • ideascentral

    europalso