Μπράτης για κάμερες: Μελανό παράδειγμα η στάση δημοσιογράφων της ΕΡΤ προς εκπαιδευτικούς

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/05/2020 - 17:14 | Author: Newsroom Ipaidia

Ο , πρώην πρόεδρος της ΔΟΕ , σχολίασε στην προσωπική του σελίδα στο facebook θεματική εκπομπή στη δημόσια τηλεόραση για τη .

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

Κατάντια Δημόσιας Τηλεόρασης
Παρακολούθησα χτες ,όπως και χιλιάδες άλλοι εκπκοί,την εκπομπή της ΕΡΤ που ήταν αφιερωμένη στην εκπαίδευση κι ιδιαίτερα στη ζωντανή αναμετάδοση της διδασκαλίας.

Η στάση του συντονιστή της εκπομπής ,αλλά και σχολιαστών δημοσιογράφων ,πιστεύω πως θα αποτελέσει μελανό παράδειγμα στις σχολές δημοσιογραφίας για το τι σημαίνει στρατευμένη ,υποταγμένη και δουλοπρεπής δημοσιογραφία ,στην υπηρεσία της εξουσίας.

Ο τρόπος με τον οποίο ο συντονιστής της εκπομπής διέκοψε (και δεν του ξανάδωσε τον λόγο) τον Γενικό Γραμματέα της ΔΟΕ Σταύρο Πετράκη,την ώρα που αποδομούσε βήμα- βήμα ,την τροπολογία της Κεραμέως και ξεκαθάριζε τα πράγματα(το "είχε" το θέμα σε αντίθεση με άλλους εκπροσώπους που μας έκαναν να ντρεπόμαστε αυτές τις μέρες),εξόργισε κάθε καλοπροαίρετο τηλεθεατή- ακροατή που διαπίστωσε -για μια ακόμη φορά-πως κρατική τηλεόραση κι ελευθερία του λόγου είναι έννοιες ασύμβατες.

Σε κάθε περίπτωση,όμως,ακόμα κι αυτή η αισχρή στάση της δημόσιας τηλεόρασης "ευεργετικά" λειτούργησε ,τελικά,αφού, ανεξαρτήτως ιδεολογικοπολιτικής τοποθέτησης ,συσπείρωσε όλους τους εκπκούς ,οι οποίοι είναι βέβαιο ότι θα ακυρώσουν στην πράξη την τροπολογία της Κεραμέως,όσα παπαγαλάκια της δημοσιογραφίας κι αν επιστρατεύσει.
ΚΑΝΕΙΣ ,ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΚΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΤΟΥ.

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: