Αναπληρωτές στην Αν. Αττική περιμένουν ακόμα να τους αποδοθούν τα Μ.Κ. με βάση την προϋπηρεσία και τα μεταπτυχιακά τους.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Π.Ε. Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης» καταγγέλλει το γεγονός ότι για άλλη μια χρονιά πρέπει να φτάσουμε στον Απρίλη για να πληρωθούν οι αναπληρωτές με τις αποδοχές που δικαιούνται, ανάλογα με την προϋπηρεσία τους αλλά και τα μεταπτυχιακά που έχουν καταθέσει. Ο Σύλλογός μας έχει καταγγείλει την απαράδεκτη καθυστέρηση πολλές φορές.

Μόνιμη δικαιολογία αλλά όχι αποδεκτή η έλλειψη προσωπικού.

Η επαρκής στελέχωση με το αναγκαίο προσωπικό για την ομαλή λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Διεύθυνση άπτεται της αποκλειστικής ευθύνης του αρμόδιου Υπουργείου και της Κυβέρνησης.

Τονίζουμε, για άλλη μια φορά, ότι για κανένα λόγο δεν μπορεί να ακυρώνεται στην πράξη η αυτονόητη υποχρέωση του προϊστάμενου Υπουργείου και της αρμόδιας Διεύθυνσης να εκπληρώνουν στην ώρα τους τις μισθολογικές τους υποχρεώσεις στους συνάδελφους αναπληρωτές και οι οποίοι βιώνουν καθεστώς εργασιακής ομηρίας!

Μετά από παρέμβαση των αιρετών στο τελευταίο Υπηρεσιακό Συμβούλιο και συνάντηση μέλος του Δ.Σ του συλλόγου μας με την υπεύθυνη υπάλληλο για τη μισθοδοσία των Αναπληρωτών, πήραμε τη διαβεβαίωση ότι με τη μισθοδοσία του επόμενου μήνα θα έχουν αποδοθεί σε όλους τα μισθολογικά κλιμάκια που δικαιούνται με βάση την προϋπηρεσία τους.

Γίνεται προσπάθεια να περάσουν όσο γίνεται γρηγορότερα από το ΠΥΣΠΕ τα μεταπτυχιακά για αναγνώριση συνάφειας.

Η πρόταση που έχουμε κάνει για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα είναι :

Με την πρόσληψη των συναδέλφων να αναγνωρίζεται (με βάση τις καταστάσεις του ΟΠΣΥΔ) η προϋπηρεσία και να αποδίδονται τα Μ.Κ. από την πρώτη μισθοδοσία τους.
Οι μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών που έχουν αναγνωριστεί ως προς τη γνησιότητα και τη συνάφεια από άλλα ΠΥΣΠΕ να ισχύουν για την άμεση απόδοση των Μ.Κ.

Απαιτούμε :

Άμεσα να αναγνωριστούν τα μισθολογικά κλιμάκια των αναπληρωτών, να γίνει η μισθολογική αναγνώριση των μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών και να πληρωθούν τα αναδρομικά που τους αναλογούν.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ