Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Το επικρατέστερο σενάριο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔03/12/2020 - 17:57 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 03/12/2020 - 20:13

: Ποιό είναι το επικρατέστερο σενάριο για το - Οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι εμφανίζονται ιδιαίτερα προσεκτικοί

Mε το επικρατέστερο σενάριο, το να γίνει μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, δηλαδή στις 7 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το Έθνος. Οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι εμφανίζονται ιδιαίτερα προσεκτικοί για την σταδιακή άρση των μέτρων του , καθώς δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χαθεί το όποιο κερδισμένο έδαφος στη μάχη κατά της πανδημίας του .

Οπως όλα δείχνουν, οι επιστήμονες σχεδόν στο σύνολό τους είναι επιφυλακτικοί για το άνοιγμα όλων των ανεξαρτήτου βαθμίδας, κάτι που αφορά και τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Άλλωστε και ο πρωθυπουργός όπως φαίνεται κινείται πρός την ίδια κατεύθυνση λέγοντας οτι «θα κρατήσουμε τα σχολεία κλειστά για όσο μας λένε οι ειδικοί». Ανάλογη θέση πήρε και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως η οποία υπογράμμισε ότι «το άνοιγμα των σχολείων θα έρθει όταν πάρουμε το πράσινο φως από τους ειδικούς».

Ιδια στάση κρατούν και οι επιστήμονες, όπως ο κ. Χαράλαμπος Γώγος, καθηγητής παθολογίας και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, ο οποίος υποστήριξε ότι με τα σημερινά δεδομένα, πιθανότατα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα ανοίξουν μετά τις γιορτές ενώ κάτι τέτοιο ενδέχεται να γίνει και με τα δημοτικά σχολεία. Αυτό που «παίζει» είναι αν θα αρχίσουν στις 14. Αν δεν αρχίσουν στις 14 τα δημοτικά, δεν έχει νόημα να το συζητάμε. Επομένως, υπάρχει πιθανότητα να πάνε και αυτά μετά τις γιορτές».

Ανάλογο αίτημα έχουν και οι καθηγητές, οι οποίοι μέσω της Ομοσπονδίας τους ζητούν ν΄ανοίξουν τα σχολεία μετά τις γιορτές και μάλιστα με πρόσθετα μέτρα προστασίας και έχοντας λυθεί οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρχει σχετικά με την τηλεκπαίδευση, ώστε να μην θρηνήσουμε και άλλα θύματα στο χώρο της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ της ΟΛΜΕ, με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Το Δ.Σ έθεσε αιτήματα και προβληματισμούς σχετικά με την επαναλειτουργία των σχολείων. Οι καθηγητές επιθυμούν το άνοιγμα των σχολείων,αλλά με επιπλέον μέτρα καθώς όπως λένε ήδη πολλοί εκπαιδευτικοί έχασαν τη ζωή τους ή νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Μάλιστα, ήδη έχουν καταγραφεί στα σχολεία 5.000 κρούσματα, σε ηλικίες έως 17 ετών και 1.000 σχολεία είχαν κλείσει λόγω κάποιου κρούσματος. Οι εκπαιδευτικοί έχουν και ένα παραπάνω λόγο να ανησυχούν με δεδομένο ότι το 72,68% των καθηγητών είναι πάνω από 50 χρονών και συγκεκριμένα οι γεννηθέντες από το 1969 και προγενέστερα είναι 42.672.

Τι είπε ο Στέλιος Πέτσας για το άνοιγμα των σχολείων

Μετά τις σημερινές ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, για παράταση του lockdown εως τις 14 Δεκεμβρίου, φαίνεται ότι το άνοιγμα των σχολείων απομακρύνεται όλο και περισσότερο.

Ο Στέλιος Πέτσας δεν έδωσε απαντήσεις για το άνοιγμα των σχολείων και σύστησε λίγη ακόμα υπομονή καθώς η όποια απόφαση θα παρθεί μετά τις εισηγήσεις των ειδικών. «Θα πρέπει να κάνετε λίγη υπομονή για τις επιμέρους δραστηριότητες. Ανοίγουν μόνο τα εποχικά καταστήματα, οι σχετικές λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές αύριο από τον κ. Σταμπουλίδη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

   • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: