Πιτσιόρλας: Είναι ώριμες οι συνθήκες για την άρση των capital controls

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔14/05/2018 - 16:41 | Author: Newsroom Ipaidia

Δημιουργείται ένα διαφορετικό κλίμα στην οικονομία μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των στρες τεστ για τις τράπεζες και πλέον είναι ώριμες οι συνθήκες για την άρση των capital controls. Δεν υπάρχει λόγος να παρατείνεται η ύπαρξης τους και αυτό θα βοηθήσει στην εισροή κεφαλαίων και την πορεία της οικονομίας».

Αυτό σημείωσε ο Στέργιος Πιτσιόρλας, στο 6ο Στρατηγικό Συνέδριο: «Επενδύσεις στην Ελλάδα και Αναπτυξιακή Προοπτική 2018» που διοργανώθηκε από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) με τη συνεργασία του Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας και Αειφόρου Ανάπτυξης.

Όπως είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, το οικονομικό κλίμα βελτιώνεται, αλλά σημείωσε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στον διάλογο και με το εργατικό κίνημα, γιατί η κοινωνική συνοχή είναι καθοριστικό σημείο στην πορεία προς την ανάπτυξη.

Ο ίδιος σημείωσε, ακόμη, ότι οι επενδύσεις είναι θέμα κλίματος και χρειάζεται συντονισμός όλων των πλευρών τόσο για την αξιοποίηση στο έπακρο όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών πόρων όσο και για την περαιτέρω ώθηση των εξαγωγών αλλά και για να λείψει η καχυποψία του κράτους για τις δράσεις άλλων φορέων και για να μην υπάρχει σπατάλη δυνάμεων.

Ο οδικός χάρτης για την «έξοδο» από τα

Επιδιώκουμε, συνέχισε το κυβερνητικό στέλεχος, ένα μεταμνημονικό καθεστώς που θα καθορίζει το μείγμα οικονομικής πολιτικής με αυτονομία. Η συμφωνία με τους θεσμούς, προφανώς έχει και δύσκολες πλευρές, αλλά το αποτέλεσμα θα είναι θετικό και θα πάμε σε μια θετική συμφωνία που θα μας δίνει μια ελευθερία για να σχεδιάσουμε το μέλλον, αλλάζοντας τον τρόπο που δρούσαμε μέχρι τώρα και να δώσουμε έμφαση στις συνέργειες και τις συνεργασίες.

Στη συνέχεια ο Βαγγέλης Αποστόλου, σημείωσε ότι πάνω από το 50% των κοινοτικών εισροών απευθύνεται στον αγροτικό τομέα και αναφέρθηκε αναλυτικά στα προγράμματα του ΕΣΠΑ που αφορούν τον πρωτογενή τομέα.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πρόσθεσε ότι το 37,4% των πόρων του ΕΣΠΑ που αφορά στον πρωτογενή τομέα έχει παραχωρηθεί στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση.

Η ανάπτυξη δεν είναι ευθύνη μόνον της κυβέρνησης αλλά όλων, σημείωσε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο ίδιος.  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: